Imatge d'un cotxe pel centre de Madrid durant la nevada Filomena

«En els pròxims dies»: El jove que va predir 'Filomena' dona una nova alerta

Jorge Rey, el jove de 15 anys que va predir el temporal 'Filomena', ha alertat que nevarà a cotes baixes després de Cap d'Any

Arriba el fred i amb ell les llargues tardes de sofà. I és que per a molts no hi ha alternativa, ja que el temporal s'acarnissa especialment amb algunes zones d'Espanya, i quedar-se a casa es converteix en el millor pla per combatre'l. Però atenció, perquè ara hi podria haver un canvi de guió: el fred anirà a pitjor a principis del 2022.

I és que ara el jove que va predir la borrasca de 'Filomena' avança les zones on nevarà després d'un any. Segons Jorge Rey, meteoròleg aficionat de 15 anys que va saltar a la fama un any enrere després de predir 'Filomena', serà a principis del 2022 quan una altra gran nevada, semblada a 'Filomena', podria amenaçar Espanya.

Imatge de diversos cotxes tapats completament per la neu durant el temporal Filomena a Madrid
Diversos cotxes tapats completament per la neu durant el temporal 'Filomena' a Madrid | GTRES

Al seu portal web, el mateix Rey adverteix d'una massa freda en 2022 que produirà nevades a Astúries, Cantàbria, Catalunya i Castella i Lleó. No s'escaparan de les nevades els Pirineus, els pobles del Sistema Central com Brunete o Navalcarnero, la Serralada Cantàbrica o cotes molt altes a la zona de Granada.

«En dos dies arriba l'hivern»

És una expressió col·loquial, sí; però en aquest cas sembla que serà així. «Les 'Cabañuelas' ens van dir que a finals del 2021 vindria el pur hivern», sosté el mateix Rey. Estem a mitjans de novembre, així que facin càlculs: doncs el que hem dit, en dos dies arribarà l'hivern.

Però el més sorprenent de tot plegat és que Jorge Rey ha encertat en totes les seves prediccions del novembre. El jove, de només 15 anys, basa el mètode en l'observació de la natura, anomenat el mètode de les 'Cabañuelas'. Així, el jove encerta a través del comportament de la naturalesa en el 98% de les ocasions.

Recolzant-se en una estadística brutal, Rey va més enllà per explicar que a partir de la setmana que ve baixaran encara més les temperatures. A més, sosté que la neu podria baixar dels 1.000 metres: «Si neva per Sant Andreu, neva molt més després».

Imatge d'una nevada copiosa a Burgos
El temporal 'Filomena' va deixar incomunicades diverses ciutats d'Espanya | @alvmanjon

«S'espera que tinguem un hivern dur, una primavera plujosa, un estiu inestable», ha comentat també. Finalment, el jove ha previst l'arribada d'una altra borrasca semblant a 'Filomena' per a finals de gener del 2022.

El paradigma 'Filomena'

Jorge Rey era un desconegut fa tot just un any, però la predicció i l'eclosió de Filomena el va posar al focus, ja que va encertar de ple. El Govern va haver de declarar zona catastròfica diverses zones d'Espanya per les devastades que havien quedat pel brutal temporal.

Imatge d´un cotxe atrapat pel temporal de neu a Madrid
La nevada va ser històrica a la ciutat de Madrid | EFE

Allò va afectar un total de vuit comunitats, i el Govern va aprovar posteriorment declarar-les «Zona afectada Greument per una Emergència de Protecció Civil», també conegut com a 'zona catastròfica'. Les comunitats afectades per allò van ser Andalusia, Aragó, Astúries, la Comunitat de Madrid, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, La Rioja i Navarra.

Ara, doncs, cal tornar a lligar-se el cinturó. Doncs Jorge Rey, el mateix que ens va sorprendre a tots fa un any, ara ha fet una altra predicció que pot ser clau: preveu un temporal semblant a 'Filomena' per a principis del 2022.