Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'una calefacció elèctrica.

Només necessites paper d'alumini: el genial truc per estalviar calefacció

Adeu al fred i a la despesa excessiva en calefacció gràcies al truc definitiu per estalviar fent servir només paper d'alumini

L'hivern pot ser un moment difícil per mantenir la nostra llar calenta sense haver de gastar molts diners en calefacció. Afortunadament, hi ha trucs simples que poden ajudar-nos a mantenir la calor sense haver de buidar les nostres butxaques.

 

És normal buscar diferents remeis o trucs per estalviar amb la factura de calefacció i de la llum a l'hivern. Per sort, hi ha un truc simple que ens permet estalviar i mantenir la nostra casa més calenta durant els mesos de fred.

 

Què és el truc del paper d'alumini per estalviar calefacció?

 

Encara que sembli sorprenent, el paper d'alumini pot ser un gran aliat en la lluita contra el fred i la despesa excessiva en calefacció. I és que té la propietat de reflectir la calor i evitar que es perdi per les parets o les finestres. Per això, pot ser molt útil a l'hora d'estalviar cada mes.

 

Si el col·loques darrere dels radiadors o als marcs de les finestres, podràs aprofitar millor la calor generada per la calefacció i reduir-ne el consum energètic. Però, com s'aconsegueix?

 

Imatge d'un rotlle de paper d'alumini
Per fer aquest truc només necessites paper d'alumini, cartró o suro, tisores i cinta adhesiva | CatalunyaDiari

 

Com funciona aquest truc?

 

Els radiadors emeten calor a banda i banda: cap a l'interior de l'habitació i cap a la paret on estan instal·lats. Si la paret no està ben aïllada, s'escaparà part de la calor a l'exterior o es distribuirà per altres estances. Això fa que es malbarati energia i que hàgim de pujar la temperatura del termòstat per aconseguir una sensació tèrmica agradable.

 

Per evitar aquesta pèrdua de calor, podem col·locar una làmina de paper d'alumini darrere del radiador entre aquest i la paret. D'aquesta manera, el paper actuarà com un escut reflector que farà retornar la calor cap a l'interior de l'habitació. Així, aconseguirem una major eficiència tèrmica i una menor despesa energètica.

 

Per fer aquest truc necessites paper d'alumini, cartró o suro, tisores i cinta adhesiva. Talla un tros de cartró o suro de la mateixa mida que el radiador. Folra una cara del cartró o suro amb paper d'alumini, deixant la part brillant cap a fora.

 

Fixa el paper amb cinta adhesiva per les vores. Col·loca el cartró o suro darrere del radiador, enganxant-lo a la paret amb cinta adhesiva o algun altre sistema. Repeteix el procés amb tots els radiadors que vulguis.

 

Aquest truc també es pot aplicar a les finestres, especialment si són antigues o no tanquen bé. En aquest cas, podem col·locar paper d'alumini als marcs o directament sobre els vidres per evitar que entri el fred de l'exterior o surti la calor de l'interior. El paper crearà una barrera aïllant que millorarà el confort tèrmic.

 

Foto d'una mà i una calefacció
Si tens calefacció central a casa, hauries de parar atenció a aquest truc senzill i simple | GETTY IMAGES

 

Quins beneficis té aquest truc?

 

Com et pots imaginar, aquest remei proporciona diversos beneficis tant per a la nostra butxaca com per al nostre benestar i per al medi ambient. Per exemple, ajuda a reduir considerablement la factura de llum. I és que en disminuir la pèrdua de calor per les parets o les finestres, podrem abaixar uns graus la temperatura del termòstat sense renunciar a una sensació tèrmica confortable. Això suposarà un menor consum energètic i una rebaixa a la factura de la calefacció.

 

També proporciona confort. En reflectir la calor cap a dins, aconseguirem una distribució més homogènia i uniforme per tota l'habitació. Això evitarà zones fredes o calentes i ens farà sentir més còmodes. D'altra banda, l'impacte ambiental és molt menor. En consumir menys energia per escalfar casa nostra, estarem contribuint a reduir les emissions de gasos efecte hivernacle i a mitigar el canvi climàtic.

 

Així que recorda: si vols estalviar cada mes quan fa fred, recorda que el paper d'alumini és un material molt útil per estalviar en calefacció gràcies a la capacitat reflectant de la calor.