Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb un home fent un examen tipus test i dues mans subjectant diversos bitllets d'euro

Si només tens l'ESO, aquestes són les oposicions a què et pots presentar

Hi ha una gran quantitat de llocs de treball que demanen uns requisits assequibles i ofereixen un sou molt atractiu

Molta gent vol ser funcionària. Treballar al sector públic compta amb nombrosos avantatges, com una major protecció laboral, bon salari o condicions més que notables i una estabilitat molt buscada. A més, el Gobierno ha anat adequant els sous d'acord amb l'Índex de Preus al Consumidor (IPC) perquè no perdin poder adquisitiu.

Un cop dit això, el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat una sèrie de convocatòries per a persones que vulguin opositar. Hi ha ofertes amb uns requisits força assequibles, ja que només es requereix el títol de l'ESO. En total, hi ha 62 places d'aquest tipus de llocs de treball, que s'emmarquen al grup C2.

Aquests llocs tenen sous que poden arribar als 1.800 euros mensuals, tenint en compte complements i pagues extra. La preparació per als exàmens requereix molt de temps i pot ser molt dura, però l'esforç val la pena. Molts candidats veuen aquestes places com la possibilitat d'entrar a l'Administració Pública i anar creixent.

Quines feines hi ha en aquestes convocatòries?

Entre les places ofertes es troben rols d'auxiliar administratiu al Parlament de Navarra, la Universitat de Còrdova i l'Ajuntament de Guadalajara. També hi ha ofertes disponibles a la Conselleria de Sanitat de comunitats com Castella i Lleó o Madrid, i al Ministeri d'Afers Estrangers. Aquestes ocupacions tenen un sou base de 8.435,04 euros a l'any -uns 700 euros mensuals- segons apareix recollit als pressupostos generals de l'Estat.

D'altra banda, també s'han publicat convocatòries per a treballs de més responsabilitat al Grup A1. Aquests llocs demanen una millor formació acadèmica i les condicions són molt millors, ja que es pot guanyar fins a 60.000 euros anuals. Hi ha llocs de feina per a enginyers, arquitectes, lletrats i inspectors al Ministeri d'Economia, el Ministeri d'Indústria i Turisme, la Universitat Autònoma de Madrid o l'Ajuntament de Granada.

Com consultar totes les ofertes de feina pública?

Els ciutadans que estiguin interessats a opositar-hi poden consultar totes les convocatòries disponibles. Per això, cal accedir a la web de l'Administració del Gobierno i punxar a 'Ocupació pública'. Apareix un cercador on podeu trobar totes les ofertes, i classificar-les en funció de la formació que tingueu.

Dins de cada treball apareix el termini en què es tanca la convocatòria, els requisits i la informació bàsica sobre l'ocupació. Les oposicions poden ser una gran oportunitat per a moltes persones. La preparació pot ser molt exigent, però els beneficis d'entrar a l'Administració són molt alts.