Imatge d'una dona pentinant-se el cabell.

Els 9 aliments que aturen la caiguda del cabell i t'ajudaran a millorar-lo

Encara que la caiguda de cabell pot ser normal, hi ha aliments que poden ajudar a combatre-la

Són moltes les persones que anhelen tenir un cabell sa i fort. Per això, per lluir un cabell amb força i vitalitat cal mantenir una sèrie de cures, i entre ells hi ha el fet de prevenir la caiguda del cabell.

I és que es tracta d'una preocupació que inquieta tant homes com dones. I encara que les causes de la caiguda dels cabells poden variar entre persones, Espanya és un dels països que té un índex d'alopècia més gran.

Els 9 millors aliments per frenar la caiguda de cabell

A continuació et revelem 9 aliments que t'ajudaran a mantenir un cabell increïble i, a més a més, frenaran la caiguda. Així que, pren nota i incorpora'ls a la teva dieta!

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp 

1. Aigua

Aigua
La hidratació és necessària per a la renovació cel·lular | GETTY IMAGES

Sembla una cosa molt evident, però la veritat és que moltes persones no consumeixen la quantitat d'aigua necessària durant el dia. Així que, una bona hidratació ajudarà a millorar el reg sanguini, i per tant afavorirà la renovació de les cèl·lules capil·lars.

2. Kiwi

Quan el nostre cos experimenta una carència de vitamines i minerals, els fol·licles capil·lars es fan malbé i es debiliten. Per això, el kiwi és un dels aliments més complets en vitamina C, que és necessària per a l'absorció del ferro i per sintetitzar el col·lagen.

3. Espinacs

Imatge d'espinacs en un bol amb un ganivet
El consum de verdura de fulla verda afavoreix la circulació del cuir cabell | Pixabay

És una verdura molt rica en arginina, un aminoàcid que ajuda a dilatar els vasos sanguinis. En consumir verdures de fulla verda, estem contribuint a millorar la circulació, de manera que és més fàcil que el nostre cuir cabellut rebi l'oxigen i els nutrients que necessites.

4. Nous

Les nous contenen un mineral molt important per augmentar la força, el gruix i l'elasticitat dels cabells: el coure. Aquest mineral s'encarrega de sintetitzar la melanina, un pigment que dona color als nostres cabells.

5. Cereals integrals

Una carència de vitamines és una de les raons per les quals es produeix la caiguda dels cabells. Vitamines com la B8 o la B9 són importants per frenar la caiguda dels cabells, ja que estan involucrades en el transport d'oxigen a la sang. Per tant, consumir cereals integrals és una bona manera d'obtenir aquestes vitamines.

Recipient de vidre amb cereals integrals
Els cereals integrals contenen vitamines que ajuden a frenar la caiguda dels cabells | Getty Images

6. Llevat de cervesa

De la mateixa manera que els cereals, el llevat de cervesa aporta vitamines del grup B, a més d'altres minerals i proteïnes. Alhora, alguns nutricionistes asseguren que consumir llevat de cervesa també és una bona opció per frenar la caiguda dels cabells.

7. Carn vermella

Tot i que el consum de carn vermella està al punt de mira darrerament, si es realitza de forma moderada ens pot aportar beneficis. Les carns vermelles estan plenes de ferro, un mineral necessari perquè el cabell creixi fort i sa. Tanmateix, si volem substituir la carn per altres aliments amb ferro, podem optar per cloïsses o bròquil.

Primer pla d'un tros de carn vermella
El ferro que conté la carn vermella ajuda al creixement dels cabells | Getty Images

8. Pipes de carbassa

Un estudi publicat a Indian Journal of Dermatology, Venerology and Leprology va concloure que les persones amb baixos nivells de zinc són més propenses a l'alopècia. Un remei a això podria ser el consum d'aliments rics en zinc, com ara les pipes de carbassa.

9. Xocolata negra

Es tracta d'un dels aliments que més agrada a la gent, i si només consumint-lo ens fa feliços... Imagina't si a sobre ens aporti beneficis pel nostre cabell! El seu alt contingut en magnesi fa que sigui indispensable a l'hora d'activar enzims involucrats en el procés capil·lar.

Diverses rajoles de xocolata
El magnesi és indispensable per a la salut capil·lar, i la xocolata negra la conté | Getty Images

Per què ens cau el cabell?

Hi ha nombrosos motius pels quals es pot caure el cabell, i entre ells en trobem alguns com els antecedents familiars, edat, canvis estacionals i fins i tot algunes malalties. I malgrat que les propietats del cuir cabellut són una mica diferents entre homes i dones, la veritat és que no hi ha diferències significatives en l'estructura de la fibra capil·lar entre tots dos sexes.

No obstant això, a nivell mundial, els homes experimenten més problemes amb la salut del cuir cabellut que les dones. Això incideix sobretot en una de les causes més habituals de la caiguda: l'alopècia androgènica.

Gran part dels homes, víctimes de la caiguda dels cabells

En aquest sentit, l'alopècia afecta el 90% dels homes de més de 21 anys. Tot i això, en les dones el percentatge es redueix al 15% quan aquestes són menors de 40 anys. La causa principal la trobem al mateix cicle de vida dels cabells, en el qual influeixen factors com la genètica i l'alimentació.

Una dona amb els cabells a la cara.
L'alopècia androgènica és més comuna en homes que no pas en dones | Getty Images

A més, com que la genètica és un factor que no es pot modificar, ens centrarem en el que està al nostre abast, i és l'alimentació. En resum, podem concloure que el cabell necessita proteïnes, vitamines A, B i C, i minerals com el ferro, el zinc o el magnesi.

Encara que aquestes substàncies les genera el nostre propi cos, és important prestar atenció a la nostra alimentació. Per això, la manca de qualsevol vitamina repercuteix directament en la salut dels nostres cabells