Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Foto del nen Oliver amb la cara pixelada

Nou anunci de Sant Joan de Déu sobre l'operació del petit Oliver

El petit de tres anys ha estat operat i la intervenció ha durat deu hores

Novetats sobre la intervenció de l'Oliver, el nen de dos anys que va ser traslladat des de Cancun a Barcelona en un avió medicalitzat. Aquesta ha estat la segona operació en el centre hospitalari barceloní, la primera va ser el passat divendres, 28 d'octubre. L'operació ha estat un èxit i el nen es recupera a la Unitat de Cures Intensives (UCI) pediàtrica de l'Hospital Sant Joan de Déu.

La intervenció ha durat aproximadament unes deu hores i va començar el passat dimecres, dos de novembre, a les vuit del matí. En aquesta li han aconseguit extirpar un 90% del tumor cerebral. Segons el mateix hospital, l'operació s'ha desenvolupat segons el previst i han participat un total de 15 professionals de la salut.

La intervenció ha estat tot un èxit

L'equip de cirurgians que ha operat al malagueny de dos anys i mig, ha aconseguit extirpar el 90% del tumor cerebral. L'Oliver encara estarà uns dies més a l'UCI i, en paral·lel, els oncòlegs estudiaran el seu tumor per dissenyar el tractament mèdic més adient. S'espera que d'aquí a uns dies, el nen pugi a planta per continuar amb la recuperació postquirúrgica.

El següent pas serà començar el tractament oncològic contra el tumor, que els doctors de l'hospital pediàtric qualifiquen de molt agressiu del tronc cerebral. Dimecres va ser la segona operació de l'Oliver des que va ingressar a Sant Joan de Déu.

Imatge de la façana de l'Hospital Sant Joan de Déu

Imatge de la façana de l'Hospital Sant Joan de Déu | Solidaritat Sant Joan de Déu

Divendres passat el van intervenir per tractar la hidrocefàlia, és a dir, l'acumulació de líquid a les cavitats profundes del cervell, un fet que provoca un augment de la tensió intracranial. En aquesta operació, necessària per a poder extirpar-li el tumor, se li va implantar una vàlvula per drenar el líquid i reduir la tensió.

L'odissea fins a la capital catalana

L'Oliver i la seva família van haver de viatjar a contrarellotge des de Cancun a Barcelona en un avió medicalitzat que va pagar un empresari que es manté en l'anonimat. Els pares el van portar a urgències el passat 13 d'octubre, després de veure que al nen li costava caminar, estava feble i havia perdut la gana. Després de fer-li diverses proves, els metges li van diagnosticar un tumor cerebral en estat molt avançat a la fossa posterior, a més d'hidrocefàlia.

Els doctors li van donar una previsió d'entre quinze dies i un mes de vida. Al país on residien, Mèxic, no els hi oferien cap altra sortida a la situació del nen. Fins i tot, els metges que el van atendre, no veien viable l'operació que se li va practicar dimecres a Sant Joan de Déu.

La família, que viu a la ciutat mexicana de Playa del Carmen, van fer una crida a les xarxes socials demanant ajuda econòmica i professional. Per una banda, un empresari es va fer càrrec del cost del trasllat fins a Barcelona en un avió medicalitzat, uns 200.000 euros. Per l'altra, l'Hospital Sant Joan de Déu va ser l'únic centre mèdic que es va oferir a operar-lo amb esperances de supervivència pel petit Oliver.