Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'un banc Sabadell, amb una altra d'una oficina del BBVA i una altra d'un home amb gest de sorpresa

El nou avís de BBVA: 5 codis secrets que mai no has de compartir

L'entitat bancària ha alertat els seus clients i altres usuaris sobre l'ús de la informació personal

La seguretat financera ha esdevingut una prioritat per a tothom. Des de BBVA ara han llançat diversos consells per evitar les estafes i estafes més comunes entre els delinqüents.

Amb l'auge de les transaccions en línia i la banca mòbil, els estafadors han trobat noves formes de robar diners. Per aquest motiu, des de l'entitat bancària se centren en els cinc codis secrets que mai no has de compartir.

Codi PIN

El codi PIN és una de les primeres barreres de seguretat per accedir al vostre compte bancari. Aquest número d'identificació personal és essencial per fer transaccions en caixers automàtics i punts de venda.

Una dona marca al teclat d'un caixer, i al cercle, una mà amb un PIN
No comparteixis mai el PIN de la teva targeta bancària | Getty Images

Compartir el vostre PIN amb tercers pot resultar en un accés no autoritzat al vostre compte. BBVA recomana canviar el PIN regularment i mai no anotar-lo en llocs accessibles.

Codi CVV

El CVV (Card Verification Value) és el codi de tres dígits ubicat al revers de la targeta de crèdit o dèbit. Aquest codi és crucial per fer compres en línia.

Els estafadors poden utilitzar el CVV per fer transaccions fraudulentes si obtenen les dades de la targeta. BBVA aconsella no compartir aquest codi sota cap circumstància i verificar sempre l'autenticitat dels llocs web on fas compres.

Codi OTP

L'OTP (One-Time Password) és una contrasenya temporal que s'envia al telèfon mòbil per verificar transaccions en línia. Aquest codi és vàlid només per un curt període de temps i s'utilitza com a capa addicional de seguretat.

Imatge de fons d'una persona amb un mòbil i una targeta a la mà i una altra amb mans amb bitllets
Mantingues sempre en secret les teves contrasenyes per evitar estafes | Getty Images, Towfiqui Ahamed Barbhuiya

Compartir el teu OTP amb desconeguts els pot permetre completar transaccions fraudulentes. BBVA suggereix activar l'autenticació de dos factors i mai no compartir aquest codi amb ningú.

Codi de seguretat de la banca en línia

El codi de seguretat de la banca en línia és una contrasenya que utilitzes per accedir al vostre compte bancari a través d'internet. Aquest codi és fonamental per protegir la vostra informació financera.

BBVA recomana utilitzar contrasenyes fortes i úniques, i canviar-les periòdicament. A més, mai no has de compartir aquest codi amb ningú, ni tan sols amb empleats del banc.

Una persona gran subjecta uns bitllets, amb un logotip del BBVA
BBVA recomana no compartir codis per no caure a la trampa | Getty Images, catalunyadiari.com

Codi d'activació de l'app mòbil

El codi d'activació de l'app mòbil és necessari per configurar i accedir a l'aplicació bancària al dispositiu mòbil. Aquest codi garanteix que només tu puguis accedir al teu compte des del telèfon. BBVA suggereix no compartir aquest codi i assegurar-vos de descarregar l'app només des de fonts oficials.