Wuhan detecta un brot ocult de coronavirus de gairebé 200 asimptomàtics

La ciutat xinesa ha realitzan 6,5 milions de tests PCR en 10 dies

Sanitaris preparant el trasllat dels pacients de l'hospital Severo Ochoa de Madrid l'1 d'abril de 2020
Wuhan detecta un brot ocult de coronavirus de gairebé 200 asimptomàtics | Catalunya Diari

La ciutat xinesa de Wuhan, que es va convertir en el primer epicentre del món del coronavirus, ha detectat un nou 'brot' de coronavirusentre la seva població després de realitzar, en només deu dies, 6,5 milions de proves PCR de detecció del virus. 

El descobriment arriba després de setmanes de tenir controlada la pandèmia i que la vida anés retornant a una tímida normalitat al país asiàtic, que acumula un total de 82.992 casos detectats i 4.634 morts per la malaltia, molt lluny dels països més afectats.

Concretament, les autoritats sanitàries xineses han informat de 189 nous casos de coronavirus, tots d'ells de persones sense símptomes, després de la campanya de detecció en la qual s'han fet 6,5 milions de proves de forma totalment gratuïta i voluntària, entre els dies 14 i 23 de maig. 

La decisió de fer aquestes proves es va fer perquè a Wuhan se seguien detectant casos de coronavirus, tots asimptomàtics, i l'alarma social que estava començant a generar. L'Ajuntament va prioritzar els barris residencials i els edificis densament poblats, i els ciutadans van respondre amb llargues cues, respectant la distància social. 

El perill del coronavirus ara és la seva transmissió entre asimptomàtics

Aquest descobriment posa de manifest la importància en la detecció dels casos i la perillositat del virus per transmetre's entre la població, ja que s'amaga en persones asimptomàtiques que, sense saber-ho, poden estar estenent la malaltia. 

A Espanya, per exemple, un estudi de seroprevalença va posar en relleu que 2,3 milions de persones ja havien superat el coronavirus, un 5% de la població total de país, però en canvi només hi ha comptabilitzats 230.000 casos, un 10% del total.

Aquestes dades demostren l'alta transmissibilitat del virus a causa de la falta de símptomes, fet que obliga a mantenir mesures de seguretat i d'higiene fins i tot en un moment com l'actual, en què tot indica que la pandèmia va a la baixa i es corre el risc de relaxar-se. 


Comentaris

envia el comentari