Nou brot de Covid-19 a una residència catalana: 60 positius i 5 defuncions

També hi ha una vintena de professionals confinats

Imatge d'un personal sanitari extraient mostres de PCR en una usuària d'una residència gironina el 25 de maig de 2020
El brot es va detectar el passat 2 de gener i ha anat progressivament a l'alça  | ACN

La residència Prudenci de Tona, a la comarca d'Osona, ha patit un brot de Covid-19 que afecta, en aquests moments a 60 usuaris i que ha provocat cinc defuncions. Segons han explicat fonts de l'Ajuntament a l'ACN, el brot es troba «controlat i en fase de desescalada». També hi ha una vintena de professionals confinats. El brot es va detectar el passat 2 de gener i ha anat progressivament a l'alça. La majoria dels afectats, expliquen les mateixes fonts, son asimptomàtics o presenten una simptomatologia lleu. No obstant això, set dels usuaris han hagut de ser traslladats a l'hospital.

Els primers dos positius es van detectar el passat 2 de gener, en un dels cribratges periòdics que es fa a la residència. Progressivament, els contagis van anar a l'alça i el dia 7 es va fer el test PCR a tots els usuaris, amb el resultat de 14 positius. La xifra ha seguit creixent fins als 60 positius actuals. Des de l'Ajuntament, però, insisteixen que el brot «està sent controlat» i amb un seguiment constant per part dels professionals sanitaris del CAP de Tona.

Es dóna el cas que el passat dia 7 es va vacunar als usuaris de la residència de Tona, que en aquells moments estava qualificada de groga –alguns contagis. Segons han manifestat fonts del Departament de Salut, es va vacunar a 45 dels residents, cap dels quals mostrava en aquells moments símptomes de la malaltia. En cas que algun dels vacunats hagi patit a posteriori la malaltia, afegeixen, podrà rebre la segona dosi un cop l'hagi superat –sempre que no se sobrepassi el topall dels 42 dies.

 

Una nova defunció eleva a 20 les víctimes mortals a la residència de Solsona

La residència Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona ha patit, en les darreres hores, una nova defunció pel que la xifra de víctimes mortals al centre ja s’eleva a 20. Per contra, segons han manifestat fonts del centre, la vintena de residents traslladats a Igualada, al centre sociosanitari del Solsonès i al seu domicili «continuen tots estables».

El brot, que es va detectar a finals de desembre, ha afectat tres quartes parts dels usuaris de la residència. Aquest diumenge, el bisbe de Solsona, Xavier Novell, ha volgut celebrar l’ofici a la residència, al que no hi ha assistit els positius, per mostrar-los hi el seu suport.


Comentaris

envia el comentari