Muntatge amb oficina de l'Agència Tributària a una de les campanyes de la Declaració de la Renda i cercle vermell amb portàtil

Hisenda acaba de confirmar el nou horari per presentar la declaració de la Renda

Des de l'Agència Tributària també han compartit ja el calendari definitiu per presentar la Renda aquest 2024

Des d'Hisenda ja han començat a parlar de la declaració de la Renda. L'Agència Tributària ha llançat un avís a tots els contribuents: un canvi d'horari que afectarà l'atenció telefònica.

Amb el començament d'aquest 2024 ja són molts els que comencen a pensar en la renda de l'exercici passat. Per aquest motiu, l'organisme ha volgut aclarir qualsevol dubte que hi pugui haver.

El nou horari per fer la declaració de la Renda per telèfon

La declaració de la Renda ve acompanyada de novetats. En primer lloc, des d'Hisenda han informat que canviarà l'horari d'atenció telefònica per a tots els interessats.

L'Agència Tributària ampliarà l'horari de tarda per tal que els contribuents tinguin més flexibilitat. Aquest 2024, l'horari passarà a ser des de les 9.00 hores fins a les 19.00 hores. Així ho ha anunciat Maria Jesús Montero.

Hisenda amplia l'horari d'atenció telefònica

Fins ara, l'horari d'atenció telefònica de l'Agència Tributària finalitzava a les 14.00 hores, i només era horari de matí. Ara, els contribuents podran aprofitar aquestes hores extra també en horari de tarda.

Alhora, Montero ha anunciat que l'organisme avançarà en matèria de simplificació del llenguatge. D'aquesta manera, busquen eliminar les barreres de comprensió. Per fer-ho, canviaran els models de notificació al contribuent.

Pel que fa als telèfons de l'Agència Tributària per demanar cita o sol·licitar qualsevol atenció són els següents:

  • 91 535 73 26
  • 901 12 12 24
  • 91 553 00 71
  • 901 22 33 44

El calendari per presentar la declaració de la Renda el 2024

D'altra banda, Hisenda també ha compartit el calendari per presentar la declaració de la Renda aquest 2024, que queda així:

Calendari de la Campanya de la Renda

DatesPresentació i cites prèvies
Del 3 d'abril al 1 de juliol del 2024Presentació per internet de les declaracions
Del 29 d'abril al 28 de juny del 2024Sol·licitud de cita per fer la declaració per telèfon
Del 7 de maig a l'1 de juliol del 2024Període per fer la declaració per telèfon
Del 29 de maig al 28 de juny del 2024Sol·licitud de cita per fer la declaració presencialment
Del 3 de juny a l'1 de juliol de 2024Període en què Hisenda confecciona les declaracions presencialment a les seves oficines

Novetats a la declaració de la Renda 2024

Per la seva banda, també cal destacar que aquest 2024 s'han inclòs diverses novetats a la declaració de la Renda.

Facturació electrònica

Amb l'objectiu de facilitar el treball dels petits empresaris i autònoms, es crearà una “Solució Pública de Facturació Electrònica” per assegurar que es compleixen les obligacions establertes a la Llei “Crea i Creix”.

Cadastre

Es desenvoluparà un nou servei d'atenció a través de videoconferència als punts d'informació cadastral i a l'app. Pel que fa als Tribunals Economicoadministratius, es disminuiran els terminis de resolució per millorar el servei. No és pròpiament una novetat per a la Renda, però sí que pot ser útil a qui necessita fer algun tràmit amb el cadastre per presentar la declaració.