Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla mitjà d'una cambrera de la discoteca Totem netejant la barra davant dos clients

El nou horari que demanen fer els locals d'oci nocturn a Catalunya

Més de 500 persones s'inscriuen a l'assaig clínic de Sitges per reobrir l'oci nocturn

FECASARM reclama ampliar l'horari de la restauració fins a la una de la matinada i reobrir l'oci nocturn progressivament fins les 4 o les 5 de la matinada per aturar l'increment de 'botellons' i festes il·legals a Catalunya. La patronal de l'oci nocturn ha explicat, a través d'un comunicat difós aquest dissabte, que el sector veu amb «preocupació, impotència i indignació» el «descontrol nocturn» que hi ha partir de les onze de la nit i que «cada vegada va a més». «Quant trigarà l'administració a adornar-se que som l'única solució i no el problema?», s'ha preguntat el secretari general de FECASARM, Joaquim Boadas.

La patronal ha decidit posposar al 5 de juny a la nit l'assaig general de reobertura —inicialment s'havia de fer el 21 de maig— després de reunir-se amb representants de l'Ajuntament de Barcelona, la Guàrdia Urbana, l'Agència de Salut Pública de Barcelona i de parlar amb el secretari general de Salut Pública, Marc Ramentol. El sector vol que a la prova pilot hi participin entre 9 i 13 locals de restauració i oci nocturn de Barcelona que no tinguin límits ni d'aforament ni d'horari i que hi assisteixin unes 5.000 persones amb tests d'antígens negatius o vacunades. FECASARM està negociant amb un centre clínic i el seu CEIC per tal que supervisi aquest assaig clínic, tal com exigeix Salut.

Més de 500 persones s'inscriuen a l'assaig clínic de Sitges per reobrir l'oci nocturn

Mentrestant, un total de 504 persones s'han inscrit a l'assaig clínic organitzat per l'Ajuntament de Sitges, els bars musicals del municipi i el Departament de Salut per reobrir l'oci nocturn. La xifra final d'interessats ha superat les 400 places disponibles per a la prova que es farà la nit del 20 de maig, i ara un comitè científic seleccionarà els participants, que seran notificats els propers dies. Tots hauran de superar un test d'antígens (TA) hores abans de l'assaig clínic, i s'hauran de sotmetre a una segona prova cinc dies després. La nit del 20, podran accedir a cinc bars musicals del conegut com a 'carrer del Pecat' entre les 23h i les 3h, amb l'únic requisit de dur mascareta quirúrgica i el TA negatiu.

La prova d'antígens també l'hauran de superar els treballadors dels establiments, els organitzadors, el personal de seguretat i els periodistes assistents a l'assaig clínic. En total, es calcula que el tram del 'carrer del Pecat' delimitat on hi ha els cinc bars participants acollirà 450 persones. Aquestes representen el 75% de l'aforament total de la zona. Durant el desenvolupament de l'assaig, dins els locals no està previst limitar el nombre de persones més enllà de la normativa habitual de cada pub, «perquè es vol una nit que s'assembli el màxim a la normalitat», asseguren els impulsors.

L'objectiu de la iniciativa, gestada per l'Associació de Bars Musicals del Carrer del Pecat i finançada per l'Ajuntament de Sitges, és veure quina és la incidència de la transmissió de la covid-19 en l'oci nocturn i testar els protocols per recuperar l'activitat a bars musicals i discoteques.