Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Grup de persones en una terrassa a Palamós (24/05/2020).

La prova que omplirà al 100% alguns restaurants de Barcelona, sense distàncies ni mascareta

Se celebrarà la darrera setmana de maig o bé la primera de juny

El Gremi de Restauració vol fer una prova pilot a una vintena de restaurants de Barcelona. El xef i empresari Albert Raurich, és un dels impulsors de la iniciativa, i ha explicat al Via Lliure de 'RAC1' que la seva voluntat és omplir al 100% l'interior d'aquests establiments (actualment l'aforament està limitat al 30%) i que no s'hagin de mantenir les distàncies de seguretat. El sector té previst fer aquesta prova o l'última setmana de maig o la primera de juny. El sector vol demostrar així que no cal mantenir un aforament del 30% als interiors dels restaurants. La prova pilot comptarà amb la supervisió del doctor Bonaventura Clotet, de Can Ruti que, conjuntament amb el Gremi, negocia amb l'Ajuntament i la Generalitat perquè ho financin.

En aquesta prova pilot és previst que hi participin unes 2.000 persones. A tots els comensals se'ls farà un test d'antígens abans d'anar als restaurants i se'ls farà un seguiment sanitari durant els següents 10-15 dies. En declaracions a RAC1, Raurich ha considerat que «és molt important deixar clar als clients que amb una bona ventilació els interiors dels restaurants són segurs». De fet, l'objectiu del sector és demostrar que «no cal mantenir un aforament del 30% als interiors dels restaurants». L'altra finalitat és «aconseguir treure la por de la gent que ha d'entendre que dinar o sopar dins un restaurant és segur», ha subratllat.

Avui han reobert alguns parcs temàtics, com el Tibidabo

El parc d'atraccions del Tibidabo ha reobert portes aquest dissabte amb aforament limitat i mesures de seguretat, com ara l'ús obligatori de mascareta i la intensificació de la neteja i desinfecció en atraccions i equipaments. També s'han instal·lat punts de gel hidroalcohòlic i s'ha adaptat l'oferta de restauració perquè es pugui endur i menjar a l'aire lliure. A banda, es disposa de senyalització amb recomanacions sobre les mesures higièniques i circuits als vials perquè l'experiència sigui segura. Des del Parc recomanen comprar l'entrada de forma anticipada. El Tibidabo estrena la temporada del 120è aniversari, una temporada que estarà marcada per la inauguració del nou funicular Cuca de Llum, prevista la segona quinzena de juny.

El tinent d'alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, ha celebrat la reobertura després de mesos difícils, en què s'ha hagut d'aplicar un ERTO als treballadors. «Ara l'esperança és que l'obertura sigui definitiva», ha dit Batlle, que ha indicat que el Tibidabo és un «emblema» de la ciutat.