Un grup de sis persones va arrencar dijous, 13 de maig, la placa que deia 'Casa de la República' del domicili de Carles Puigdemont a Waterloo, a Bèlgica, i van fugir, segons ha denunciat l'expresident de la Generalitat al seu compte de Twitter. El líder de Junts per Catalunya acompanya la piulada amb un vídeo de 48 segons on es veuen, primer, els sis individus en un pla fix, un dels quals mostra una bandera espanyola, al davant del domicili, i després, en una altra seqüència, com arriba un cotxe, en baixa una persona —que a l'edició del vídeo és assenyalada amb una altra foto fixa en què se l'identifica clarament—, que manipula alguna cosa a la tanca natural de la finca, fora de càmera, i torna corrents al cotxe, que marxa tot seguit.
«No acceptaré cap violència ni cap intimidació al meu compromís polític», afirma Puigdemont a la mateixa piulada. L'expresident de la Generalitat assegura que ha denunciat els fets a la policia belga i que els ha posat en coneixement del president del Parlament Europeu, David Sassoli, atenent la seva condició d'eurodiputat.
Sàmper defensa que «ningú es mereix una falta de govern sòlid i fort»
En un altre ordre de coses, però encara en relació amb Junts per Catalunya, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha defensat que «ningú es mereix una falta de govern sòlid i fort» després de les conseqüències de la pandèmia i les eleccions del 14-F en què per primera vegada es va superar la barrera del 50% de vot independentista. En un article publicat a 'La Vanguardia' sota el títol «Ningú s'ho mereix», argumenta que la falta d'un acord seria «molt injust» per a totes les persones que estan «patint» per «haver obeït les urnes» i ha citat els presos i exiliats, així com també els qui van patir les conseqüències del 9-N. Segons Sàmper, el missatge del 14-F va ser precís: «fora retrets, projecte sòlid i un crit unànime en cada papereta: poseu-vos d'acord!».
El conseller d'Interior creu que el poble català va ser «clar i contundent» a les passades eleccions del 14-F construint una «hegemonia independentista». Així doncs, també ha remarcat que sense una victòria clara de cap dels tres partits independentistes el missatge dels ciutadans és que hi hagi un acord entre ells. «La ciutadania no demana res més que l'obligada entesa entre els companys de les lluites compartides i deixar enrere les disputes estèrils, com recentment ens alertava Jordi Cuixart», ha defensat Sàmper per després fer una crida a «no fer gran el senyor Aznar». I, en aquest sentit, ha recordat les declaracions de l'expresident del govern espanyol en què va dir que abans que Espanya, es trencaria Catalunya. «De nosaltres depèn», ha avisat Sàmper.
El conseller ha fet menció especial als polítics presos i exiliats per l'1-O, els gairebé 3.000 represialiats pel procés, els que van patir conseqüències judicials pel 9-N, i als expresidents Artur Mas, Carles Puigdemont i Quim Torra, entre d'altres. Tots ells, segons ha dit, tampoc es mereixen que ara no hi hagi acord entre partits independentistes.