Muntatge de feix de bitllets de 50 euros i cartell de la Seguretat Social

El nou motiu pel qual la Seguretat Social ha tret la pensió a un jubilat

El Suprem va sentenciar després de l'actuació de la Seguretat Social contra un jubilat biguès

La Seguretat Social és un organisme de l'Estat que de vegades pot actuar contra alguns pensionistes, Per tant, estigues atent al tema que ens ocupa avui. En aquest cas, parlem dels qui han demanat una jubilació activa. I és que l'última sentència a què hem accedit ha estat, sens dubte, una garrotada per a un jubilat del nostre país.

Un treballador autònom de Vigo que havia aconseguit una pensió de jubilació activa gràcies al Tribunal Superior de Galícia s'ha endut un bon correctiu.

La veritat és que el Tribunal Suprem ha sentenciat contra aquest home i li ha pres aquesta pensió per la qual havia lluitat. El cas és que la Seguretat Social ha estat clara en aquest sentit i no li concedirà aquesta classe de pensió sol·licitada.

La Seguretat Social acaba per retirar la pensió de jubilació activa d'un autònom

La raó d'aquesta interlocutòria emesa per l'Alt Tribunal radica fonamentalment que aquest treballador per compte propi era autònom societari en comptes de clàssic. Així ho ha publicat a les seves pàgines el Faro de Vigo, diari de referència a la ciutat gallega des de fa dècades.

Muntatge amb les mans d'una persona gran subjectant bitllets d'euro i un cercle amb un jubilat amb cara de pensatiu
La pitjor notícia se l'ha endut un biguès, tot i haver-li donat la raó el TSJ de Galícia | Getty Images, Studioroman

Cal ressenyar que aquest afectat és soci administrador únic de Quimper Consulting, una assessoria. Per això, estava donat d'alta al Règim Especial de Treballadors Autònoms i tenia set treballadors en nòmina. Però, cap al 2019 va voler deixar de treballar gràcies a la jubilació activa.

Recordem que aquesta possibilitat va adreçada de manera clara a aquelles persones que estan en edat de jubilació i ja perceben un percentatge de la seva pensió mentre fan alguna feina sigui a temps parcial o complet.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies, novetats i últimes hores de PENSIONS al WhatsApp!

Això sí, el desengany que s'ha endut aquest empresari ha estat de desafiament perquè la Seguretat Social va actuar contra ell denegant-li la sol·licitud de jubilació activa. Sens dubte, una situació més que compromesa per a aquest home de Vigo, a qui van rebutjar aquesta possibilitat després que entengués que no era una persona amb treballadors a càrrec seu.

El Suprem ha denegat la sol·licitud perquè el jubilat era societari, no pas un autònom clàssic

Veient la situació tan difícil en què es trobava, aquest biguès va portar el cas als jutjats. En primer lloc, el va portar a la primera instància i alhora al TSJ de Galícia, donant-li la raó. Així les coses, els tribunals de Galícia van considerar que podia rebre aquest 100% de la seva pensió mentre tenia oberta la seva assessoria.

La Seguretat Social no estava d'acord amb aquesta decisió judicial i va decidir portar el cas al Tribunal Suprem. El mes de juliol passat, finalment, va sortir la llum la sentència en què deixa aquest home sense dret a la pensió activa.

Això sí, és vital saber quines han estat les raons d'aquesta quitació de la pensió que versen sobre si aquest home complia els requisits per percebre la pensió activa.

Oficines de la Seguretat Social vistes des de fora al costat d'un cartell
La Seguretat Social se surt amb la seva i retira la pensió de jubilació activa a un espanyol | Europa Press

No té dret a percebre aquesta pensió activa que havia sol·licitat

Des del Suprem es va considerar que aquest home no complia aquestes premisses, ja que només els autònoms clàssics tenen dret a una pensió activa. Cal especificar que la diferència entre autònom clàssic o societari és que el primer realitza la seva activitat per compte propi i alhora corre el risc del seu negoci.

D'altra banda, en el segon cas es fa l'activitat, però no en el cas de compte propi. S'executa per una societat cabdal que s'ocupa de tots els riscos.

El cas és que aquesta última opció és la que encaixava amb aquest home, que feia la seva activitat per a una societat i per això no podia tenir dret a percebre aquesta pensió activa que havia sol·licitat.