TV3 a la carta.

El 'Netflix català' serà una realitat aquest setembre

Així serà la nova plataforma de continguts audiovisuals de la CCMA

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha anunciat la jubilació del servei de vídeo a demanda 3 a la Carta per donar pas al nou «Netflix català». Aquest nou projecte tracta sobre la creació d'una nova plataforma de continguts audiovisuals que s'adapti als nous usos i hàbits de consum televisiu, i que normalitzi el català en el camp audiovisual.

La primera plataforma d'streaming catalana

Amb la creació d'aquesta nova plataforma el servei de vídeo a demanda 3 a la Carta, creat el 2004, desapareixerà per donar lloc a la primera plataforma d'streaming catalana. 

Aquesta, que neix amb una inversió de trenta milions d'euros, oferirà continguts exclusius, a més dels que s'emeten a TV3 i TV3 a la carta. Està previst que la programació compti amb pel·lícules, música, programes de televisió, continguts en directe i fins i tot videojocs en llengua catalana adreçats a tot tipus de públics. 

Per a poder accedir-hi, els usuaris només hauran de registrar-se, de manera gratuïta, per a poder rebre diferents continguts personalitzats segons els seus gustos. 

El principal objectiu és que la plataforma que sigui accessible per tothom i que potenciï la llengua del país, principalment, entre els infants i els joves. Així doncs, la plataforma serà gratuïta, pública i d'accés universal. Segons ha explicat la presidenta de la CCMA, Rosa Romà,  el futur projecte «és un dels projectes més importants dels darrers anys i, sobretot, ho serà de cara al futur». 

A més, Romà ha volgut remarcar la importància de «normalitzar el català en l'audiovisual», posant èmfasi en les noves generacions. Per això, des de l'organització pretenen que la plataforma no es limiti als programes de TV3, sinó que hi hagi una múltiple oferta que pugui abarcar tot tipus de públics. 

La CCMA tindrà una nova OTT de continguts en català

Videojocs en català

El nou 'Netflix Català' ha volgut anar més enllà i ha apostat també per oferir videojocs en català. Tal com ha explicat Ricomà, «Ja hi ha plataformes que ofereixen videojocs, i uns altres que serveixen de porta d'entrada a plataformes especialitzades en videojocs. El nostre objectiu és que els videojocs en llengua catalana que puguem posar a disposició des del nostre aparador també serveixin per a generar consum audiovisual interactiu en català». Per tant, dins la plataforma podran haver-hi videojocs impulsats per la CCMA, com productes fruits d'aliances entre tercers i la plataforma. 

Mà estesa a possibles col·laboracions

La nova plataforma veurà la llum en dues fases diferents. La primera fase serà aquest mes de setembre, i la segona durant el segon trimestre de 2024. La primera fase es caracteritzarà per ser una versió limitada, mentre que la segona, a més d'estar actualitzada i oferir una versió més àmplia, servirà per ser una portada d'entrada als continguts de les televisions públiques de les Illes i del País Valencià. 

«Tenim la mà oberta perquè les propostes de les Illes i el País Valencià també hi puguin ser. En tot cas, se n'haurà de parlar. Igual que hem fet amb la reciprocitat que tenim a la TDT ens agradaria que a l'entorn digital també poguéssim posar a disposició dels ciutadans els continguts que es fan des d'uns altres indrets», ha assenyalat Rosa Romà, la presidenta de la CCMA.

Aquesta possible col·laboració permetria que les diferents plataformes de pagament optessin pel contingut en català. Amb tot, Romà, ha remarcat que tots els continguts de la corporació seran gratuïts i d'accés universal. 

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!