Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un paquet de tabac

Nou preu per al tabac durant el mes de novembre: el BOE diu què valdrà

Les marques 'Ducados' i 'Fortuna' són algunes de les que canvien el preu de les seves cigarretes

Tornen a augmentar els preus del tabac. El dissabte passat, 5 de novembre, el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) va anunciar les noves tarifes per als fumadors. Amb aquests canvis s'han incrementat els preus de venda al públic (PVP) de diferents marques.

Les noves tarifes, suggerides pels mateixos productors i importadors, s'han aplicat als punts de venda que es troben a la península i les Illes Balears. L'actualització, avalada pel Comissionat per al Mercat de Tabacs, arriba un mes després dels darrers canvis aplicats.

Així queden els nous preus del tabac a Espanya

A l'hora de decidir el PVP d'aquests productes, es tenen en compte dos factors: la tarifa que marca la mateixa empresa i els impostos. En aquest sentit, el valor final pot canviar en funció del tipus de producte on s'apliqui, ja que la taxa contributiva és diferent.

La nova regulació de preus, publicada pel BOE, va entrar en vigor el 5 de novembre passat. Els canvis de tarifa s'han aplicat a cigarrets, puros, tabac de liar i tabac de pipa, en diferents formats de venda. Les marques, i els productes corresponents, que han patit una modificació en els seus preus són les següents.

Una persona encenent-se un cigarret
Els canvis de tarifa s'han aplicat a cigarrets, puros, tabac de liar i tabac de pipa | Cedida

1. PVP de cigarretes per paquet

Des de fa una setmana, el preu de les cigarretes 'Ducado Rubio Extra 22' (22) ha passat a ser 4,35 euros. De la mateixa manera, també ha variat la tarifa de 'Fortuna 24 Limited Edition' (24), que ara és de 5 euros.

2. PVP de cigarretes i cigarrets per unitat

Pel que fa a les cigarretes i els cigarrets per unitat, són diverses les marques que han patit alteracions en el preu. En aquest sentit, 'Casa Magna Colorado' ha vist alterat el PVP de diversos productes. El cost de 'Gran Toro' (27) ha passat a ser de 9,90 euros. També han canviat les tarifes de 'Robusto' (27) i 'Torito' (27), que ara són de 8,50 i 9,40 euros, respectivament.

Per la seva banda, el preu de 'Joya de Nicaragua Cinco Décadas El Cumiche C10' (10) d'ara endavant serà de 18,90 euros. El mateix passa amb el cost 'Quesada Oktoberfest Bavarian' (20), que passa a valer 11,90 euros.

Una altra marca que també veu afectats diversos dels seus productes és 'Vedado'. Així mateix, el PVP de 'Flat Black Colosal' (8) s'incrementa en 10,95 euros. Així mateix, el preu de 'Flat Black Gordo' (10) equival a 8,25 euros i el de 'Flat Black Malecon' (10) a 9,35 euros.

3. PVP de cigarretes i cigarrets per envàs

La firma 'Casa Magna Colorado' també ha patit un increment dels preus per alguns productes en format d'envàs. A partir d'ara, 'Gran Toro' (envàs de 10) tindrà un preu de 90 euros, l'envàs 'Robusto' (de 10) costarà 78 euros i el de 'Torito' (de 10) es vendrà per 86 euros. Per la seva banda, la tarifa de l'envàs de 'Clubmaster Superior Filter Red' (de 20) passa a ser de 5,50 euros.

4. PVP de tabac de liar

Pel que fa al tabac de liar, s'ha vist incrementat el preu del tabac 'West Bote' (30 g). Des de fa una setmana, el cost del producte és de 5,20 euros.

5. PVP de tabac de pipa

Dues de les marques que ofereixen tabac de pipa també han patit una alteració als preus dels seus productes. En aquest sentit, el cost de 'Black Jack Original Blend' (100 g) ha passat a ser de 5,90 euros.

Alguns dels pots de la marca 'Samuel Gawith' també han canviat el seu PVP. Tots ells (de 50 g) passen a tenir un preu de 22,80 euros, excepte el producte 'Bob's CH Flake' (50 g), que costarà 21,50 euros.

El tabac més venut a Espanya

La firma de tabac que més consumeixen els fumadors espanyols és 'Marlboro'. Segons detalla el portal Noticias Trabajo, la marca nord-americana va guanyar més de 1.400 milions d'euros en vendes el 2021. Altres de les marques que també estan ben posicionades al rànquing són 'Winston Classic', 'Camel' i 'Chesterfield'.