URGENT

🚨 Dos morts i diversos ferits en un atropellament massiu a Alemanya

URGENT

👉 Catalunya avançarà al tram 2 de la desescalada i aixecarà més restriccions dilluns

Sanitat canvia el protocol de proves PCR a pacients amb símptomes de coronavirus

El ministeri de Sanitat ho considera «imprescindible» per avançar en la desescalada

Test ràpid per detectar la COVID-19
Sanitat canvia el protocol de proves PCR a pacients amb símptomes de coronavirus | Catalunya Diari

El govern espanyolha canviat el protocol que hauran de seguir les comunitats autònomes en cas de trobar persones amb símptomes de coronavirus. A partir d'ara, les comunitats hauran de fer proves PCR de detecció del virus en un temps màxim de 24 hores a totes aquelles persones que presentin símptomes, arribin o no a l'hospital. 

Segons el Ministeri de Sanitat, aquest requisit serà «indispensable» per seguir avançant en la desescalada, motiu pel qual han decidit canviar tots els protocols. Fins ara, només es realitzava la prova a les persones que arribaven als hospitals en estat greu i amb símptomes de la malaltia. Per aquest motiu, molta gent que ha pogut tenir ja la malaltia ha quedat fora dels registres de dades que s'han donat fins ara.

Amb aquest nou protocol, les comunitats autònomes hauran de realitzar el test a totes les persones que presentin símptomes compatibles amb el coronavirus, encara que siguin lleus.

La decisió segueix un dels requeriments que Pedro Sánchez va establir perquè les comunitats poguessin demanar avançar de fase en la desescalada, que era tenir capacitat per realitzar moltes més proves i detectar tots els possibles casos de coronavirus. 

Les dades de contagis podrien disparar-se

Aquesta nova norma podria fer que es tornessin a disparar els casos de positius per la malaltia, perquè es passaria a comptabilitzar tots els casos, lleus i greus, de què es tingui constància.

D'aquesta forma, el govern espanyol tindria una visió més real de l'avanç de la pandèmia i podria reaccionar amb «rapidesa» davant d'un augment de casos, evitant que el país torni a viure un nivell de saturació sanitària similar al que es va viure fa unes setmanes.


Comentaris

envia el comentari