Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de com ha quedat aquest conegut hotel de les Filipines després del terratrèmol

Nou terratrèmol destructiu a les Filipines amb almenys tres morts

El sisme ha estat de 6,5 i es produeix després que fa dos dies n’hi hagués un altre de molt fort a la mateixa zona, a l’illa de Mindanao, amb almenys sis víctimes
Imatge de com ha quedat aquest conegut hotel de les Filipines després del terratrèmol
Imatge de com ha quedat aquest conegut hotel de les Filipines després del terratrèmol | Twitter

Un nou terratrèmol de 6,5 graus a l’escala de Richter ha tornat a castigar les Filipines aquest dijous a la matinada deixant un rastre de destrucció amb molts edificis esfondrats i almenys tres morts a la ciutat de Makilala. Els fets han tingut lloc a l’illa de Mindanao, al sud del país, on precisament fa tan sols sis dies un altre fort sisme de 6,6 causés almenys sis morts i centenars de ferits.

A més dels danys personals, aquest últim sisme ha provocat moltes destrosses amb l’esfondrament de diversos edificis. Destaca el col·lapse parcial del conegut hotel ‘Eva’s’ de la zona, un edifici de cinc pisos de Kidapawan, les imatges del qual estan inundant les xarxes socials per la gran destrucció que ha patit.

A la recerca dels desapareguts

En aquests moments, les tasques dels serveis d’emergència se centren en la recerca de persones desaparegudes que haurien quedat atrapades sota les runes dels edificis esfondrats, cosa que podria elevar la xifra provisional de tres morts per aquest sisme. Ja s’han pogut treure en bon estat de salut diverses persones atrapades.

Altres edificis molt coneguts a la zona també han quedat greument afectats pel moviment de terres, com és el gimnàs municipal M’lang de la província de Cotabato o l’avinguda Rizal de la ciutat de Digos. 

Una rèplica del fort terratrèmol de dimarts

El sisme que s’ha produït a uns 9,2 quilòmetres de la localitat de Bulatukan, segons informa el Servei Geològic dels Estats Units (EUA), és una rèplica pràcticament de la mateixa magnitud del fort terratrèmol que va patir la mateixa zona dimarts, fa tan sols dos dies. Per tant, aquesta illa tot just s’estava recuperant del desastre, tant a nivell personal com a nivell material.

Es tracta del tercer fort terratrèmol que pateix la mateixa zona aquest octubre, ja que el passat dia 16 ja n’hi va haver un de 6,4  i, en total aquest mes, ja s’han comptabilitzat un mínim de 18 morts i prop de 600 ferits, dades que encara són provisionals. Cal recordar que les Filipines es troben dins del Cinturó de Foc del Pacífic, on són freqüents els sismes i les erupcions volcàniques.

També et pot interessar...