Segona nit d'aldarulls a Girona per l'empresonament de Pablo Hasel

Nous enfrontaments violents entre manifestants i Mossos a Girona

Segona nit consecutiva amb aldarulls per les protestes contra l'empresonament de Pablo Hasel

Nova nit calenta a Girona. Aquest dimecres s'han registrat nous incidents en la segona jornada de protestes contra l'empresonament del cantant de rap Pablo Hasel. Després que ahir manifestants i policia s'intercanviessin pedres i bales de foam, avui s'ha repetit la història i els carrers gironins han tornat a ser l'escenari de diversos aldarulls.

Igual que ahir, la concentració de suport a Hasel ha començat a la plaça 1 d'Octubre, i d'allà s'ha mogut cap a la subdelegació del govern, als jutjats i ha tornat de nou al punt inicial. Després de detectar-se els primers llançaments d'objectes cap al cordó policial, els Mossos han avisat d'una actuació policial imminent i han entrat a la plaça amb les furgonetes per dispersar els manifestants.

La zona de la subdelegació del govern espanyol a Girona és la que ha registrat els principals incidents, amb llançament d'ampolles de vida i pirotècnia. Tanmateix, s'han cremat diverses papereres a la plaça Mercadal i s'han muntat barricades en carrers adjacents. A més, els manifestants han desmuntat una bastida d'una obra per tallar el carrer Santa Clara i per fer llançaments contra els Mossos d'Esquadra, que els han perseguit pels carrers del Barri Vell disparant trets de foam. També s'ha format barricades amb contenidors de vidre al Pont de Pedra, on s'han llançat més ampolles contra els agents. 

Segona nit d'aldarulls

Aquesta és la segona nit consecutiva amb aldarulls a Girona, però també a altres poblacions com Barcelona, Lleida o Madrid. A la capital de l'estat també s'han registrat incidents entre manifestants i agents de policia, en la concentració de suport a Pablo Hasel que s'ha celebrat a la Puerta del Sol. Milers de persones s'han concentrat a la cèntrica plaça madrilenya per protestar contra l'empresonament del raper lleidatà i, quan s'ha intentat trencar el cordó policial, la Policia Nacional ha respost carregant contra aquests. 

A Barcelona també s'ha viscut una nova manifestació de suport a Pablo Hasel i, com va passar en la d'ahir, la protesta ha acabat amb disturbis. Com en el cas de Girona, els manifestants han llançat objectes contundents contra els agents antidisturbis i els Mossos d'Esquadra han respost utilitzant bales de foam. Unes bales de foam que tornen a estar al centre de la polèmica, després que una manifestant perdés un ull ahir en les càrregues policials.

Sis persones detingudes pels aldarulls a Catalunya

Almenys sis persones han estat detingudes en la segona nit de protestes a diverses poblacions de Catalunya per l'empresonament de Pablo Hasel. Tres d'aquestes detencions s'han produït a Lleida, a qui els Mossos acusen de desordres públics. A Tarragona s'han detingut dues persones més, una per atemptat contra els agents de l'autoritat i l'altra per resistència i desobediència. Finalment, l'última detenció ha tingut lloc a Barcelona, a la zona de rambla Catalunya amb plaça Catalunya, per atemptat contra els agents de l'autoritat, concretament per llançar objectes a la línia policial.