YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

S'ha d'anar amb compte: Apareixen nous rastres de coronavirus en carn congelada

Pequín ha endurit encara més els controls duaners durant les últimes setmanes a causa dels brots que s'estan detectant en productes importats

Ciutadans xinesos fent-se proves PCR
La Xina relaciona els productes empaquetats amb la propagació de la Covid-19 | Europa Press

La Xina ha decidit suspendre durant una setmana les importacions de la companyia argentina Ecocarnes, després de detectar restes de coronavirus als envasos d'un lot de carn de vedella congelada. Així ho ha informat aquest dimarts, 1 de desembre, l'Administració General de Duanes xinesa, en un comunicat en la seva pàgina web, en què ha assenyalat que les proves realitzades a un lot d'envasos de carn de vedella desossada congelada d'aquesta empresa han donat positiu.

«Les duanes nacionals suspendran, des d'aquest dimarts, l'acceptació de vedella argentina importada d'Ecocarnes durant una setmana, i es reprendran automàticament després d'aquest termini», han informat. No és la primera vegada que la Xina suspèn temporalment les importacions de productes refrigerats com a mesura per a minimitzar els riscos de nous rebrots del virus Sars-*CoV-2.

Han estat diverses les vegades que s'han suspès importacions de diversos països que en algun control rutinari, havien donat positiu en coronavirus, especialment en productes congelats. Fa tan sols dues setmanes, la Xina tornava a trobar traces de coronavirus en l'envasament de porc procedent de França.

Una inspecció aleatòria dels embalatges d'una partida de carn de porc provinent de França, emmagatzemada a la ciutat sud-oriental de Xiamen, va donar positiu en coronavirus després de realitzar-li un test d'àcid nucleic.

Fins avui, i des del mes de juliol passat, ja s'han comptabilitzat fins a 42 positius per coronavirus en envasos d'aliments refrigerats provinents d'altres països, segons ha informat la duana xinesa. L'Equador, l'Argentina i el Brasil són els països amb més casos diagnosticats.

Culpable del brot de Qingdao

I és que els estrictes controls i la preocupació de la Xina és totalment fundada, després que les autoritats xineses hagin arribat a la conclusió que el rebrot del passat mes d'octubre a la ciutat de Qingdao va ser provocat per dos estibadors del port de la ciutat que van contreure el virus en entrar en contacte amb empaquetaments infectats.

Això va provocar que la ciutat de Qingdao sotmetés a les seves més de 9 milions d'habitants a proves del coronavirus en temps rècord, només en 5 dies, per a així atallar el brot ràpidament, que es va saldar amb 13 positius. El control social, les proves massives i els rastrejos a gran escala han estat l'estratègia a seguir per les autoritats xineses des que comencés la pandèmia, destacant pels seus estrictes controls.

Restriccions en duanes i mercats

Pequín ha endurit encara més els controls duaners durant les últimes setmanes a causa dels brots que s'estan detectant en productes importats. Per a evitar riscos, fa dues setmanes la ciutat de Shanghái va anunciar que seria obligatori sotmetre a tots els productes congelats importats a tasques d'anàlisis i desinfecció.

Només el mes de novembre s'han detectat carregaments positius per coronavirus de peix indi, carn brasilera, i altres productes provinents d'Alemanya, Rússia i Països Baixos. Per la seva banda, el principal mercat majorista de Pequín, Xinfadi, focus d'un rebrot de Covid el juny passat, ha suspès l'emmagatzematge i la venda de productes congelats i aquàtics davant les repetides troballes del virus a la Xina en els envasos d'aquest tipus.

Segons la Comissió Nacional de Sanitat, la Xina continental compte en aquests moments amb 374 infectats actius i 548 casos asimptomàtics en observació.

La Xina apunta als empaquetats com a causants del primer brot al gener

Recents recerques xineses afirmen que el coronavirus podria haver entrat originalment a la Xina a finals de l'any passat mitjançant aquesta mena de productes.

Els mitjans xinesos han apuntat que el virus va arribar a aquest país a través dels envasos d'aliments congelats importats, tesi que estaria suportada per altres articles científics que asseguren que el virus ja circulava a Europa abans del que es creia. Això significaria que el mercat de Wuhan no va ser l'origen de la pandèmia.


Comentaris

envia el comentari