Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una família a casa seva

Nova ajuda del Govern a les famílies de 100 euros per fill: qui la pot demanar

El Govern donarà 100 euros per fill a les famílies que cobrin l'ingrés mínim vital i a les que tinguin ingressos baixos

Després d'un any i mig de pandèmia, el govern espanyol fa setmanes que té la vista posada en el futur. Amb la covid-19 superada, o almenys la part més greu de la pandèmia, ara l'objectiu és recuperar l'economia. Per això, els membres de l'Executiu recentment han anunciat diverses ajudes destinades a col·lectius vulnerables.

Ahir, 13 d'octubre, la ministra de Drets Socials, Ione Belarra, va anunciar una nova partida econòmica. En aquest cas, es pretén donar 100 euros per fill a les famílies amb ingressos baixos. Com en les altres ajudes anunciades prèviament, aquesta dotació també s'inclourà dins dels pressupostos generals de l'Estat per al 2022.

La líder de Podemos ha donat a conèixer aquesta nova ajuda mitjançant Twitter. «En el marc de l'acord dels pressupostos generals de l'Estat, hem aconseguit que les famílies que rebin l'ingrés mínim vital i les que tinguin ingressos baixos cobrin un complement de fins a 100 euros per fill/a». Belarra el qualifica com «un acord que segueix millorant l'ingrés mínim vital i que ens acosta una mica més a la prestació universal per criança».

Qui pot demanar aquesta nova ajuda

Així, segons la ministra, totes les famílies que cobrin l'ingrés mínim vital (IMV) I que tinguin fills rebran 100 euros per cada un. A aquestes famílies se'ls uniran les que tinguin «ingressos baixos», encara que es desconeixen tots els detalls sobre aquesta ajuda.

El que sí se sap és que aquesta ajuda es lliurarà als pares que tinguin fills menors de tres anys. En el cas de les rendes familiars, dependran dels membres de cada família.

És a dir, una família amb dos adults i un nen menor de tres anys haurà de tenir uns ingressos anuals inferiors a 27.000 euros. Si són dos nens, el nivell de renda màxima per a demanar l'ajuda ascendirà fins als 32.100 euros.

Ione Belarra ha volgut destacar que els pressupostos generals per al 2022 són «ambiciosos», però assegura que hi seguiran treballant. L'objectiu d'Unidas Podemos és que els propers pressupostos, de cara al 2023, incloguin una renda de criança. És a dir, que tots els pares tinguin garantida una renda mínima que els ajudi a tirar endavant la seva família.

En aquest sentit, també ha avançat que s'està treballant en «l'ampliació dels permisos de maternitat i paternitat fins als sis mesos».

 

Ione Belarra, orgullosa de les últimes mesures

La secretària general de Podemos avui ha estat entrevistada per Onda Cero i ha admès que el seu partit té discrepàncies amb el PSOE. La prestació per criança universal no ha estat ben rebuda pels socialistes, ja que suposa una despesa important dins dels pressupostos generals.

El PSOE no està en contra d'ajudar les famílies, però creuen que aquestes ajudes han d'anar en funció de la renda. En canvi, des de Podemos creuen que les ajudes han de ser universals per a facilitar la criança. D'aquesta manera, a més, es pretén augmentar la natalitat al nostre país i evitar un envelliment progressiu de la població.

Malgrat tot, Belarra admet que la relació amb els membres socialistes del govern és bona. De fet, s'alegra que Pedro Sánchez «presumeixi» de les mesures que han proposat, perquè confirmen que «tenien raó»..

Es refereix, especialment, a la recent pujada del salari mínim interprofessional o a la regulació dels lloguers amb la futura Llei d'Habitatge. La ministra assegura que el que és pretén amb aquesta nova llei no és impedir que es pugui fer negoci amb l'habitatge, sinó evitar l'especulació.

En aquest sentit, Belarra ha anunciat que l'objectiu és que el 30% de les noves promocions siguin d'habitatge social. Aquesta llei, normalitzada en molts països europeus, molts joves podran «per fi, independitzar-se».