Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Xavier Garcia Albiol i Ramon Riera, en una imatge d'arxiu

Se li escapa de les mans: novetats en la implicació d'Albiol en els Papers de Pandora

La investigació dels Papers de Pandora desvetlla la implicació de Ramon Riera, actual regidor de Sanitat

Novetats sobre la implicació de l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, en els Papers de Pandora. Segons la investigació de diversos mitjans de comunicació, entre els quals hi ha 'El País' i 'la Sexta', un altre regidor del Partit Popular, Ramon Riera, compartia amb Garcia Albiol els poders per gestionar la societat de Belize, un paradís fiscal d'Amèrica Central.

Segons han revelat els citats mitjans, el regidor de Sanitat de Badalona figurava també com a apoderat de Luverne Internacional. La notícia s'ha conegut l'endemà mateix que el mateix Albiol desvinculés de la política la seva participació en aquesta societat.

L'explicació dels populars: «Són amics des de fa 35 anys»

Des del PPBadalona s'han explicat que Albiol i Riera són amics «des de fa més de 35 anys». En aquest sentit, els populars han assegurat que la vinculació d'ambdós responia a un projecte empresarial que volien emprendre conjuntament i que «no tenia res a veure amb la seva activitat política, sinó que el fet de fer-ho junts responia a l'amistat que tenien».

En aquest sentit, el PP badaloní ha assenyalat que Xavier Garcia Albiol i Ramon Riera es van conèixer quan l'ara alcalde tenia 18 anys i Riera ja rondava els 38. Cinc anys més tard, tots dos es van afiliar al PP pràcticament en paral·lel i des de llavors han fet carrera pràcticament en paral·lel a l'Ajuntament de Badalona.

Mentre la societat va estar activa ambdós van tenir càrrecs de representació política

Durant els anys en què la societat de Belize va estar activa, entre l'1 de gener de 2005 i el 9 de desembre de 2015, Albiol va ser regidor a l'oposició i també alcalde de la ciutat. Així mateix, també va exercir com a vicesecretari d'Organització del PPC, president del PP a la Diputació de Barcelona, portaveu del PP a l'Àrea Metropolitana de Barcelona i diputat al Parlament de Catalunya.

Entre 2011 i 2015, en la primera etapa com a alcalde de Xavier Garcia Albiol, va tenir a Riera com a 'número dos'. Riera és regidor a l'Ajuntament de Badalona des del 1995 i ha ocupat diferents càrrecs de responsabilitat a l'estructura del PP de Barcelona i de Catalunya, així com a l'Àrea Metropolitana de Barcelona i a la Diputació.

Del 2011 al 2013 va ser diputat de Desenvolupament Econòmic i Turisme i vicepresident tercer de la Diputació de Barcelona.