Imatge d'un dia de núvols a Olèrdola, Alt Penedès

Temps una mica més mogut el cap de setmana, a l’espera d’un possible estiuet

Hi haurà més intervals de núvols i algun ruixat aïllat a prop de la costa. Tindrem petites pujades i baixades de temperatures, a l’espera que en dies vinents es puguin disparar

El temps d’aquestes últimes hores ha vingut marcat per la calmaanticiclònica, però alguns núvols al litoral i prelitoral. Una tendència de temps una mica més mogut que anirà a més de cara a divendres i el cap de setmana. No obstant, seran canvis una mica descafeïnats.

La tramuntana tornarà a bufar dissabte i això farà entrar vents més humits de rebuf a la costa central. D’aquesta manera, hi haurà més intervals de núvols i alguns ruixats molt locals entre la costa i prelitoral de Barcelona i Tarragona. Això pot passar principalment divendres al matí i dissabte, mentre que diumenge tan sols pot ploure al sud de Catalunya.

Ben poca en conjunt, tot i que divendres al matí els intervals de núvols apareixeran arreu. La resta de dies, el sol dominarà com és a Ponent i al Pirineu amb boires matinals. Les temperatures pujaran divendres i tornaran a baixar dissabte, i allà on hi hagi núvols la nit serà menys freda.

Canvis poc importants en aquest sentit a l’espera que la setmana vinent puguem tenir un estiuet breu però intens. Una situació que anirem confirmant en properes previsions.

Divendres 15 d’octubre

Pel que fa al divendres, 15 d’octubre, tindrem més intervals de núvols en general de matinada i al matí. Serà llavors quan es poden escapar alguns ruixats o gotellades puntuals a punts del litoral i prelitoral sud de Barcelona i nord de Tarragona. A partir del migdia i durant la tarda, els núvols aniran clarament a menys.

Tot i això, quedaran algunes nuvolades al nord-est a la tarda sense més conseqüències. Les temperatures pujaran clarament, sobretot de nit per la presència de més núvols, i al matí hi haurà boires. Ja no es repetiran glaçades en fondalades interiors i al migdia les màximes més altes es mouran entre els 20º i 25º.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 15 d'octubre del 2021
Mapa de previsió per aquest divendres al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 15 d'octubre del 2021
Mapa de previsió per aquest divendres a la tarda | Catalunya Méteo

Dissabte 16 d’octubre

De cara al dissabte, 16 d’octubre, tornarà a entrar la tramuntana a l’Empordà i bufarà fins a primera hora de la tarda. Això provocarà canvis en el temps, ja que baixaran les temperatures amb nova refrescada. A més, provocarà l’augment dels núvols baixos al litoral i prelitoral, sobretot de Barcelona.

De fet, en aquesta zona es poden escapar alguns ruixats o plugims de forma dispersa i aïllada, sobretot al matí. En canvi, seguirem amb més sol com més a Ponent i al Pirineu amb temps radiant. Són possibles algunes nuvolades de tarda sense descartar alguna gota aïllada al Prepirineu i Catalunya Central.

Mapa de previsió a Catalunya el 16 d'octubre del 2021
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 17 d’octubre

Finalment, el diumenge 17 d’octubre el temps més mogut se centrarà al sud de Catalunya. Els intervals de núvols seran més presents en aquesta zona amb alguns ruixats, mentre que hi haurà núvols també a la meitat oest. Més sol a la resta i temperatures sense grans canvis.

Durant tot el cap de setmana seguirem amb un fort contrasttèrmic allà on no hi hagi intervals de núvols. Una situació clàssica de la tardor que mantindrà el fred de nit i la bonança de dia.

Mapa de previsió a Catalunya el 17 d'octubre del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

No obstant, haurem d’anar seguint amb atenció la possibilitat que la setmana vinent tinguem un estiuet amb clar augment de les temperatures. Això provocaria el retorn de l’ambient més càlid al migdia, tot i que tot indica que aquesta situació duraria pocs dies. No es veuen pluges generals i abundants a la vista.