Primer pla de Pedro Sánchez

Pedro Sánchez apuja el sou als seus ministres: quant cobraran el 2022

Pedro Sánchez ha proposat un augment de sou per a tots els alts càrrecs del govern espanyol

Ahir, 13 d'octubre, Pedro Sánchez va presentar el projecte de llei dels pressupostos generals de l'Estat per a l'any 2022 davant el Congrés dels Diputats. Hi apareix una clàusula, en relació amb els sous d'alguns càrrecs, que ha causat un empipament col·lectiu.

Espanya està travessant un dels pitjors moments de la història de la democràcia. Les tensions ideològiques i les conseqüències de la pandèmia han generat una esfera de crispació que es fa palpable a cada instant.

Les diferències entre els partits cada vegada són més grans, i els atacs que es fan els uns als altres s'han convertit en la tònica general en les reunions parlamentàries. De fet, han desvirtuat la figura del polític tradicional i, actualment, el Congrés sembla un plató de tertúlia més que un organisme institucional.

La polèmica s'apodera de cada sessió i les crítiques cap al govern de Sánchez cada vegada són més grans. El president s'ha posicionat com un dels més qüestionats amb cadascuna de les decisions que pren o actes que du a terme.

La mala gestió de la pandèmia, els vols privats i els conflictes amb les energètiques s'han convertit en les principals armes de l'oposició. Aquestes crítiques s'han traslladat a la societat, que qüestiona tot el que fa el president.

Aquesta setmana s'ha donat a conèixer el projecte de llei per a aprovar els pressupostos de l'any que ve. Hi ha molts punts que criden l'atenció, però el que està relacionat amb l'augment del salari dels ministres ha indignat la població.

Pedro Sánchez i l'augment incomprensible dels sous dels seus ministres

Ahir, Pedro Sánchez va presentar el projecte per a aprovar els pressupostos per al 2022. Després de molt de temps d'espera, s'ha presentat l'esborrany que es pretén elevar a llei i implantar per a les futures gestions econòmiques.

En el context de crisi en què ens trobem, crida especialment l'atenció el descomunal augment de salari que proposa per als alts càrrecs. Aquesta mesura ha estat molt criticada, ja que les xifres que s'han proposat són vergonyoses.

[Instagram] CNUiVYplXlD [/ instagram]

L'apartat del qual tothom parla és el que fa referència als salaris dels ministres. En aquest, hi figura l'esmentat augment del sou de cada alt càrrec desglossat de manera detallada i sense cap tipus d'explicació o motivació.

En primer lloc, el president passarà a cobrar 86.542,08 euros anuals, el que suposa un augment del 0,9% respecte a aquest any. Per la seva banda, els seus vicepresidents cobraran 81.341,16 euros, mentre que els ministres rebran 76.355,28 euros. Aquests dos grups també tindran el mateix augment respecte a l'any en curs.

No obstant això, no són els únics que notaran l'augment del salari per a l'any 2022. El president del Consell d'Estat cobrarà una quantitat més gran que la del mateix president: 86.900,76 euros. I el president del Consell Econòmic i Social percebrà un salari de 94.937,04 euros anuals.

El que més destaca és l'augment del salari dels presidents del Tribunal Constitucional i del Suprem, que corbaran més de 100.000 euros l'any. Sens dubte, unes quantitats molt desmesurades per a tots aquests càrrecs que han decidit, voluntàriament, formar part del poder del país.

Aquesta situació evidencia la manca d'empatia i l'ego superlatiu que tenen els polítics, independentment del corrent ideològic a què pertanyin. Crida l'atenció la diferència que hi ha entre l'augment del salari del poble en comparació al seu.

Tanmateix, aquesta pujada encara no és efectiva, ja que el projecte ha de ser aprovat pel Congrés. Esperem que estudiïn la mesura i facin marxa enrere.