Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Xavier Novell i Silvia Caballol

Xavier Novell inicia els tràmits per casar-se pel civil

Es va fer conegut per abandonar el seu lloc com a bisbe per a refer la seva vida amb Silvia, una novel·lista eròtica 14 anys menor que ell

Xavier Novell es va fer conegut al nostre país després de renunciar al seu lloc com a bisbe de Solsona, a la província de Lleida. Va al·legar motius personals per a la seva renúncia, però aviat va sortir a la llum que la seva intenció era refer la seva vida amb una dona.

Fins aquí tot semblava una cosa normal, una d'aquestes situacions que poden ocórrer en qualsevol treball. Però els seus feligresos es van posar les mans al cap quan van descobrir qui era la dona per la qual Xavier sospira.

Es tracta de Sílvia Caballol, una dona 14 anys menor que ell i que es dedica a la literatura eròtica. Per a molts dels seus feligresos, la notícia va ser una autèntica sorpresa que xocava frontalment amb la classe de vida que portava fins a aquest moment. Sobretot perquè Xavier va arribar a la diòcesi com un bisbe jove, però amb idees conservadores.

Ara s'ha conegut que Xavier té intenció de seguir endavant amb els seus plans i vol casar-se amb la seva parella. Segons ha informat 'El Mundo', l'exbisbe ha demanat la documentació necessària per a poder casar-se amb la seva parella. Per si no n'hi hagués prou, la sorpresa ha saltat en esbrinar que es casarà pel civil.

Així, Xavier Novell i Sílvia Caballol van demanar formalment una sol·licitud de matrimoni el passat 7 d'octubre en el Registre Civil de Súria, a Barcelona.

El document va ser signat pel jutge de pau Jaume Bransuela Alsina. I en ell, com és habitual, es convida a qui conegui «algun impediment legal» per a aquest matrimoni que el «manifesti per escrit o de paraula».

Des del 7 d'octubre es va disposar d'un període de 15 dies per a fer aquestes al·legacions en el Jutjat.

Xavier Novell, un bisbe jove i d'ideals conservadors

Xavier Novell i Gomà ha deixat empremta després del seu pas per la carrera eclesiàstica, exercint un dels màxims càrrecs a una curta edat. L'any 1997 va ser ordenat i va ascendir ràpidament fins a convertir-se en bisbe de Solsona.

Va ser popular per ser un bisbe jove que va renovar la imatge de l'Església en la seva zona i la va acostar a les noves generacions. Per això, va ser molt estimat a la zona, encara que les seves paraules també van generar polèmica en més d'una ocasió.

Precisament això ha fet que molts s'hagin sentit enganyats per la seva labor després de tants anys. Defensar uns ideals conservadors al capdavant de l'Església i acabar casant-se amb una novel·lista eròtica no li agrada a tothom.

El Vaticà, conscient de la situació, no va tenir objeccions a acceptar la seva renúncia. De fet, després de diverses reunions, van acceptar accelerar els tràmits per a evitar un escàndol que afectés la institució en un moment difícil per a ells.

Així, Xavier Novell va deixar de ser bisbe de Solsona després d'11 anys en el càrrec i als 52 anys d'edat. Després de la seva renúncia, Xavier es va traslladar a viure a la ciutat de Manresa, a Barcelona, al costat de la seva parella i futura esposa.

Sílvia, la novel·lista eròtica que li ha robat el cor

Ella és Sílvia Caballol, psicòloga de formació i escriptora de novel·les eròtiques. Té 38 anys, 14 anys menys que ell, i el seu matrimoni amb Xavier no serà la seva primera unió. Ja va estar casada fa anys i fins i tot va estar vivint al Marroc amb el seu primer marit.

Sílvia va tenir dos fills amb el seu ex abans de divorciar-se i tornar a Espanya, on va desenvolupar la resta de la seva carrera. Actualment exerceix de psicòloga, però la seva afició per «la novel·la romàntica i eròtica» l'ha portat a publicar diverses novel·les d'aquesta temàtica.

Alguna d'elles té fins i tot «tocs satànics», com 'El Infierno en la lujuria de Gabriel'. Probablement aquest fet hagi estat la gota que va fer vessar el got de l'Església, i hagi ajudat a agilitzar els tràmits de renúncia de Xavier.

Ara, l'exbisbe té per davant una difícil missió. Després de tota una vida dedicada a l'Església, Novell haurà de buscar una altra ocupació i iniciar una nova vida al costat de Sílvia.

Per sort, Xavier es va formar abans d'entrar a formar part de l'Església i podria trobar sortides professionals. És enginyer agrònom, i de moment, està interessat a treballar en una cooperativa agrícola de la província de Lleida.

Respecte a la seva relació amb l'Església, encara és aviat per a saber com acabarà tot. De moment, Xavier ha retingut el títol de bisbe emèrit i no hi ha constància que hagi abandonat el sacerdoci. El que és clar és que difícilment podrà exercir mentre continuï casant amb una novel·lista eròtica.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]