Pluges

Nova alerta per temps violent a tot Catalunya: pluges imminents

S'ha activat el pla Inuncat

Arrenca la tornada del curs escolar, aquest any més aviat de l'habitual, i el temps a Catalunya torna a ser notícia. La previsió meteorològica per aquesta tarda a tot el territori català no és massa favorable, segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya. A més, s'ha activat, de nou, el pla Inuncat per les possibles fortes ruixades.

La setmana passada, el temps va desencadenar greus successos a diferents punts de Catalunya. Destrosses, inundacions, caiguda d'arbres, diversos ferits i, fins i tot, una nena petita de 20 mesos va morir a causa de la forta pedregada que va esdevenir a la Bisbal d'Empordà. 

Avui, segons ha informat el Meteocat al seu compte oficial de Twitter, el temps pot tornar a fer de les seves, ja que s'esperen xàfecs a tot Catalunya i alguns d'ells poden anar de la mà de mal temporal com per exemple pedra o calamarsa.

«Aquesta tarda s'esperen xàfecs o ruixats dispersos a qualsevol punt de Catalunya, més probables a la meitat oest. Atenció, poden ser localment forts i anar acompanyats de fenòmens de temps violent».

«Actualitzat l'avís de situació meteorològica de perill per intensitat de pluja», ha piulat el mateix Meteocat a les seves xarxes socials. 

Mapa del Servei Meteorològic de Catalunya
Previsió meteorològica per aquesta mateixa tarda. | @meteocat

Tal com es pot observar en el mapa, gran part de Catalunya es troba en alerta per les imminents pluges que poden esdevenir aquesta mateixa tarda. Malauradament, hi ha la possibilitat que algunes d'elles estiguin acompanyades de temps violent com pot ser fortes ràfegues de vent, pedra o calamarsa. 

▶️ El vídeo de la setmana

Graven una mànega al Montsià

Les Terres de l'Ebre han estat, una altra vegada, una de les protagonistes pel que fa al mal temporal. D'aquesta manera, aquest matí, els ruixats han anat acompanyats d'una impressionant mànega, la qual ha sigut gravada per un home que es trobava en el moment en què s'ha produït, i posteriorment ha compartit l'espectacular vídeo al seu compte de Twitter.

«Amb les tempestes de les Terres de l'Ebre s'ha observat una tuba. De moment no tenim constància de què hagi tocat a terra (si hagués tocat terra seria un tornado)», ha publicat el Meteocat.