Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'aplicació Whatsapp instal·lada en un telèfon mòbil

La nova funció de WhatsApp que arriba aviat: de segur que voldràs utilitzar-la

Meta oferirà una nova eina, en fase de prova, de l'aplicació per enviar missatges de vídeo de menys de 60 segons

L'aplicació de missatgeria més popular, WhatsApp, incorporarà una nova manera de comunicar-nos semblant a altres aplicacions. Aquesta nova eina permetrà que l'usuari gravi i enviï missatges en un format de vídeo breu, no superant els 60 segons.

Ja trobem el format de prova en alguns mòbils amb sistemes operatius d'iOs, d'Apple. Aquesta eina ens pot recordar als vídeos curts de Tiktok, els shorts de Youtube o les stories de Meta.

Aquest nou funcionament replicarà el funcionament dels missatges de veu, però ara amb la càmera, perquè tots els usuaris puguin gravar i enviar vídeos curts.

Segons informa el portal WABetainfo, les funcions d'aquesta nova eina es troben al programa beta TestFlight per a iOS, a la versió 23.6.0.73. I, al contrari dels vídeos enviats per WhatsApp, ara no es podran guardar ni reenviar aquests vídeos curts.

El portal també ha assenyalat que aquests videomissatges estaran protegits per la seguretat de dades mitjançant una encriptació de digital, dificultant així que tercers puguin accedir al contingut i manipular-lo.

El portal especialitzat també ha indicat que els videomissatges estaran protegits amb l'encriptació d'extrem a extrem, impedint que tercers maliciosos puguin accedir al contingut. La capacitat d'enviar missatges de vídeo està en desenvolupament i es llançarà en una actualització futura de l'aplicació, encara sense definir.

whatsapp
La nova manera de comunicar-nos. | Getty Images

WhatsApp llança una funció per enviar missatges de veu escoltats una vegada

L'objectiu d'aquesta actualització és que els usuaris de l'aplicació puguin obtenir més privadesa quan enviïn missatges privats que puguin contenir informació sensible.

Igual que van fer les fotos de visualització única, els àudios que s'enviïn per WhatsApp només es podran reproduir una vegada i quan el receptor tingui l'àudio ni el podrà reenviar ni gravar per a un futur.

Però cal destacar que igual que l'anterior funció, segueix en vies de desenvolupament i es desconeix la data exacta de llançament per a tots els sistemes operatius, tant per a Android o iOS.

WhatsApp va incorporar dues noves funcions als grups

Trobem també altres actualitzacions que està duent a terme WhatsApp a la seva plataforma de missatgeria d'aquest 2023. Aquí, Meta ha volgut incorporar dues funcions totalment noves per als grups i busquen controlar millor els usuaris que el conformen.

La primera novetat que trobem és a la zona de controls d'accés, que ara permetin als administradors decidir lliurement si acceptar o rebutjar les sol·licituds dels nous usuaris que volen incorporar-se al grup.

Un ciutadà consultant el WhatsApp.
Meta continuarà incorporant funcions d'aquí a un llarg període | Ajuntament de l'Arboç

L'altra funció que han inclòs WhatsApp és que a partir d'ara es poden fer els grups que tens en comú amb els teus contactes. Una eina que té accés a través del perfil de lusuari que desitgem veure. Aquí és on apareixen tots els grups compartits entre tots dos usuaris. Segons el portal web Hipertextual, aquesta funció ja la podíem trobar prèviament a Telegram.

Gràcies a aquestes noves incorporacions a WhatsApp, es pot compartir els grups a través d'un enllaç o Qr perquè puguin ingressar els nous usuaris i enviïn una sol·licitud d'accés.

Un cop aquesta sol·licitud arriba als administradors, aquests podran recopilar totes sol·licituds en una mateixa llista i fer una selecció primera d'aquells usuaris entrin al grup per primera vegada. Un mètode que evita que al mateix grup hi hagi interacció entre contactes no desitjats, fins i tot es filtrin Bots espies o contactes artificials o d'empreses que envien publicitat.