Pla obert d'una de les andanes de l'estació de Sants

Nova jornada de vaga a Rodalies amb incompliment dels serveis mínims

Almenys 24 trens anul·lats en les primeres hores d'aquest dilluns

Un total de 24 trens s'han cancel·lat fins a les 6.30 hores d'aquest dilluns, amb motiu d'una nova jornada de vaga convocada pels sindicats de maquinistes a Rodalies, segons ha informat Renfe. En aquest sentit, la companyia ha assegurat que en les primeres hores d'aquest dilluns s'ha prestat el 61% del servei previst.

Renfe ha assenyalat que l'incompliment dels serveis mínim establerts és conseqüència de l'absència d'alguns maquinistes. Cal recordar que dijous i divendres passat, l'estació de Sants va acabar col·lapsada a causa de la vaga convocada i l'incompliment dels serveis essencials decretats.

En aquest sentit, per evitar aquesta situació, la companyia ha reforçat les vies de per enviar notificacions als maquinistes de cara a les pròximes jornades de vaga convocades per SEMAF i SF. Aquestes es lliuren per correu electrònic, burofax i en mà de manera personal.

Renfe ha obert almenys 31 expedients contra maquinistes pel col·lapse de la passada setmana. Els maquinistes expedientats podrien rebre una sanció que pot anar des de la suspensió de cinc dies de sou i feina fins a l'acomiadament.

Vaga parcial aquest dilluns

Durant aquest dilluns, la vaga és parcial, en tres franges horàries. Així, les aturades s'allargaran des de les cinc de la matinada a les 9 hores, en plena hora punta. Així mateix, també hi haurà aturades entre les 12 i les 16 hores i de 18 a 22 hores. En aquest sentit, els serveis mínims previstos són del 85% en els trens de Rodalies, del 65% en els de mitjana distància i del 72% en els d'alta velocitat i llarga distància.

Cal recordar que la passada setmana, però, els serveis essencials no van passar del 40% cap dels dos dies de vaga, ja que molts maquinistes no es van presentar a treballar. Està previst que hi hagi també jornades de vaga aquest dimarts, dijous i divendres, així com l'11 i el 12 d'octubre, coincidint amb el pont.