Oberta la nova línia d'ajuts del Govern per a les famílies catalanes que no poden pagar el lloguer

En alguns llocs els beneficiaris poden rebre fins a 750 euros

El Govern ha obert aquest dilluns la línia extraordinària d'ajuts per pagar el lloguer de famílies que tenen dificultats econòmiques sobrevingudes a conseqüència de la pandèmia. Segons informa el Departament de Territori  i Sostenibilitat a través d'un comunicat, es destinaran 14,5 MEUR.

L'ajut va dirigit a famílies que tinguin una renda de lloguer més subministraments bàsics igual o superior al 35% dels ingressos nets de la unitat familiar. Es pagaran un màxim de sis mensualitats i l'import varia segons el lloc de l'habitatge. 

Fins a 750 euros per al lloguer o cancel·lar microcrèdits

A Barcelona  ciutat i la seva demarcació és de 750 euros. Es pot sol·licitar l'ajut fins al 30 de setembre. Per als habitatges de les demarcacions de Girona i Tarragona, l'import màxim és de 500 euros; per a la demarcació de  Lleida s'ha fixat un import màxim de 450 euros i per a les Terres de l'Ebre, de 350. L'ajut forma part d'una línia específica de l'Estat per al pagament del lloguer davant l'emergència de la Covid-19 i que ha dotat Catalunya amb una partida de més de 14 MEUR.

Segons la resolució que ha publicat aquest dilluns el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), la subvenció s’adreça a famílies arrendatàries que es trobin en situació d’atur, Expedient Temporal de Regulació d’Ocupació (ERTO), o que hagin vist reduïda la seva jornada de treball de manera que els suposi una pèrdua d’ingressos. L’ajut serà directe i s’haurà de destinar o bé a pagar la quota mensual del lloguer o bé a cancel·lar els  microcrèdits que la família hagi demanat.

Els requisits per sol·licitar els ajuts

Pel que fa als requisits, el conjunt d'ingressos dels membres de la unitat familiar, en el mes anterior a la sol·licitud de l’ajut, no han de ser superiors a 1.613,52 euros mensuals. Aquest límit màxim s'amplia a 2.151,36 euros mensuals en els casos que un dels membres de la família tingui algun tipus de discapacitat. També s'estableix un topall diferent per a les famílies  monoparentals.

Tractant-se d’ajuts finalistes, es concediran per ordre d’entrada de les sol·licituds al registre corresponent, quan aquestes vagin acompanyades de la documentació completa, fins a exhaurir el pressupost. Més informació i presentacions de sol·licituds en aquest enllaç.