Imatge d'un peatge a la C-32

La nova mesura que Trànsit aplicarà un dia a la setmana aquest setembre a l'AP-7

Després de plantejar la hipotètica obertura de la C-32 per descongestionar el trànsit de l'AP-7, Trànsit ha anunciat que prohibirà la circulació de camions per l'AP-7 els diumenges

Alliberats els peatges de diverses carreteres d'alta capacitat a Catalunya, l'AP-7, l'AP-2, la C-31 i part de la C-32, una cua d'anuncis, successos i probabilitats ha seguit la notícia. D'una banda, la previsió del Govern d'Espanya de retirar els obstacles i les platges dels peatges, que es preveu per als propers tres mesos; de l'altra, la probabilitat que estudia Trànsit  d'obrir la C-32 per descongestionar l'autopista AP-7 quan hi hagi retencions. Però això no és tot.

Aquest dijous al matí, Trànsit ha anunciat una nova mesura que preveu aplicar per alleugerir la mobilitat. Prohibirà la circulació de  camions per l'AP-7 durant els diumenges. Una mesura que serà publicada aquest divendres al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), i que entrarà en vigor aquest mateix diumenge, 12 de setembre. D'entrada, es preveu que s'allargui durant tot aquest mes.

S'esperen més mesures per descongestionar el trànsit a l'AP-7 

I és que aquesta és una mesura més presa amb l'objectiu de facilitar la mobilitat en una carretera que, oberta la seva gratuïtat, s'ha omplert de vehicles el primer cap de setmana. Es van acumular més de trenta quilòmetres de cues. De fet, Trànsit preveu que aquesta no serà l'última mesura. Entre les possibles mesures addicionals hi ha l'habilitació de carrils addicionals o la petició d'obrir deu vials al peatge de la Roca del Vallès.

La federació de transportistes denuncia que paguen els plats trencats de les cues

La mesura no ha caigut amb bon peu al sector del transport. La Federació Catalana del Transport ha fet visible la seva oposició a la mesura. Assegura que es culpa injustament els camions de generar les cues quilomètriques que es van formar aquest diumenge passat. La federació denuncia que sempre paguen els plats trencats.

La mesura s'aplica mentre s'espera que la retirada de les cabines dels peatges es faci en els pròxims mesos. De moment, fan d'embut de cotxes que han de reduir la velocitat per passar-hi, ja que se n'obren pocs per tal de garantir la seguretat. La conselleria de Territoriassegura que vol tenir retirades les cabines centrals de les autopistes C-32 i C-33 a finals del mes d'octubre.

El Govern espanyol va pronosticar un termini d'un mínim de tres mesos per retirar els obstacles de les carreteres de què és titular, l'AP-7 i l'AP-2. El ministeri de Transports assegura que està licitant el contracte del manteniment i desmuntatge, que aviat adjudicarà.