Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons de diversos cotxes circulant per una carretera amb molt de trànsit i una altra imatge d'una dona amb gest de sorpresa

Els conductors catalans hauran de memoritzar una nova norma de trànsit: obligatori

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha realitzat una modificació important a la seva normativa, que tocarà aprendre

Des de la Direcció General de Trànsit, coneguda de forma comuna com a DGT, continuen treballant per millorar qualsevol normativa en matèria de circulació pel nostre país. D'aquesta manera, l'organisme ha afegit una mesura nova que els conductors hauran de conèixer.

La norma, una modificació al Reglament General de Circulació, afectarà tothom a partir del pròxim 2025. El seu objectiu és incrementar la seguretat viària, alhora que es facilita el trànsit de qualsevol vehicle per les carreteres de tot el país.

Aquesta és la nova norma de la DGT que cal tenir en compte

En aquest sentit, dins de les noves normes de la DGT, destaca una modificació de l'article 31. Aquest s'encarrega de mesurar la forma de circular a les autovies i autopistes del nostre país. La mesura, en aquest cas, se centra en com els conductors han d'actuar quan passin per la via els vehicles d'emergència.

Això és una cosa que cal tenir molt en compte per garantir la seguretat de tots els usuaris. El canvi introduït per la DGT "afectarà els conductors que estiguin completament detinguts o circulin molt a poc a poc per una retenció o accident".

Els conductors que es trobin en aquesta situació es veuran obligats a apartar el vehicle a la dreta o a l'esquerra, segons el seu carril, per deixar prou espai al centre de la via. Pel mateix, circularan els vehicles d'emergència segons el cas.

Vehicles circulen per una autovia, i al cercle, una ambulància
La modificació té com a objectiu facilitar el pas als vehicles d'emergències | Europa Press, Getty Images

La nova norma s'acompanya d'una altra nova mesura

Aquesta nova normativa, per tant, indica què han de fer els conductors que es topin mentre estiguin circulant amb vehicles com les ambulàncies o els cotxes de policia o Guàrdia Civil, entre altres. Tot i això, a l'article no s'acaba d'especificar què han de fer la resta dels conductors quan no estiguin detinguts, és a dir, mentre flueixi el trànsit.

D'altra banda, la nova mesura va acompanyada d'una altra modificació. En aquest cas, de l'article 36.4 del Reglament General de Circulació. S'hi estableix que els vehicles d'emergència podran fer servir els vorals si així ho necessiten.

Com a dada a tenir en compte, els passos pels vorals s'hauran de fer amb la màxima seguretat. Per això, cal que portin senyals lluminosos i reflectors que alertin la resta dels usuaris.