L'ATM fa marxa enrere i crea per sorpresa la T-Familiar

Damià Calvet ha anunciat aquest dijous «quatre ajustos» en els canvis en les tarifes i bitllets del transport públic a partir de l'1 de gener

TMB
Els treballadors del metro de Barcelona votaran aquest dijous si fan vaga pel Mobile | CatalunyaDiari.cat

L'Autoritat del Transport Metropolità fa alguns canvis en les noves tarifes del transport públic i crea ara la T-Familiar, una targeta pensada per a famílies de quatre membres. Aquesta nova targeta, de 8 viatges multipersonals, tindrà un cost de 10 euros i serà vàlida durant un període de 30 dies. A més, farà possible que diversos usuaris puguin desplaçar-se fent servir únicament una sola targeta —tal com passava fins ara amb la T-10—, una mesura que de ben segur pal·liarà totes les queixes que va comportar el llançament de la T-Casual unipersonal

Polèmica per la T-Casual

En aquest sentit, cal recordar que en un primer moment es va anunciar la creació de la T-Casual i la T-usual, dues targetes pensades tant pels usuaris que acostumen a viatjar amb poca freqüència amb el transport públic —com és el cas de la T-Casual— com per als que acostumen a desplaçar-se de manera habitual amb aquests mitjans. Aquest fet va provocar moltíssima polèmica, ja que la T-Casual tenia un cost més elevat que la T-10 i oferia el mateix nombre de viatges.

Pel que fa al segon títol, amb la T-usual es podran dur a terme tants desplaçaments com siguin necessaris, i per un preu més barat del que té actualment la T-mes. 

La T-16, gratuïta la primera vegada

Els canvis han estat anunciats aquest dijous pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que ha fet públic l'aplicació «d'alguns ajustos» a partir de l'1 de gener pel que fa als bitllets i tarifes del transport públic. El conseller també ha anunciat que la T-16 es podrà adquirir gratuïtament el primer cop, però si es perd o s'extravia l'usuari haurà de pagar 35 euros. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari