Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'unes oficines CaixaBank amb el seu logotip i dues imatges més, una d'una mà amb bitllets d'euros i una altra d'un home amb gest sorprès i un portàtil al davant

Els nous ajuts de fins a 5.000 que prepara CaixaBank i beneficiarà molts

El Banc ha anunciat una nova convocatòria d'un programa que ja ha ajudat més de 2.000 persones altres anys

CaixaBank va posar en marxa un programa d'emprenedoria el 2021. La iniciativa, coneguda com a 'Tierra de Oportunidades' va tenir èxit i, des de llavors, s'ha anat implementant any rere any. Des del començament, més de 2.000 autònoms se n'han vist beneficiats, i s'han signat 71 convenis de col·laboració amb Grups de Desenvolupament Rural (GDR).

El programa del 2024 arribarà a 40 províncies

Totes aquestes mesures han contribuït a millorar la inserció laboral als pobles. Dit això, CaixaBank ha anunciat una nova convocatòria entre el maig i el juny del 2024. Aquest any es vol estendre a més de 40 províncies amb l'objectiu de crear ocupació i fixar població en àrees despoblades.

Hi podran participar els emprenedors que treballin en una població de menys de 5.000 habitants, encara que hi pot haver excepcions. La convocatòria pot acceptar municipis amb 10.000 habitants, però que facturin menys de 150.000 euros anuals.

La nova convocatòria té com a objectiu oferir una formació a més de 1.000 projectes. En aquesta edició, CaixaBank ha decidit ampliar la cobertura geogràfica i econòmica del programa per acabar amb la despoblació i protegir tots aquests pobles. Els emprenedors seleccionats podran rebre 5.000 euros a cadascuna de les categories, que seran lliurats per la Xarxa Espanyola de Desenvolupament Rural (REDR).

Així mateix, 'Tierra de Oportunidades' ofereix una xarxa d'aliances, solucions i recursos per donar suport als emprenedors en totes les fases del projecte. A més a més, aquesta convocatòria compta amb una novetat, i és que es podran presentar propostes en funcionament. És a dir, no tots seran projectes que comencin des de zero.

El potencial de creixement, la innovació, l'impacte social i la viabilitat seran alguns dels criteris utilitzats per CaixaBank per avaluar els projectes i decidir els guanyadors.

Guanyadors del 2023

CaixaBank ha informat sobre els guanyadors de l'edició de l'any 2023. Cinc projectes van ser premiats amb 5.000 euros i van ser elegits per un jurat d'experts complet i molt divers. Estava format per representants de CaixaBank, de la REDR, Rural Talent i professionals de la comunicació, startups i emprenedoria.

Terra d'Art (Sant Jordi, Castelló)

És un projecte familiar que lloga allotjaments de vacances en zones rústiques i en plena natura. També fan tours sobre flora aromàtica i energies renovables.

Eco Rico Vegano (Santa Maria de Guia de Gran Canària, Las Palmas)

El projecte fabrica i ven menjars vegans elaborats amb verdures cultivades a la seva pròpia finca. Compten amb xefs experimentats que cuinen plats nutritius i productes d'alta qualitat i propers.

LaCabrera (Otero de Herreros, Segòvia)

Aquest projecte es basa en la ramaderia de cabres i la producció de lactis a Segòvia. A més, promou l'educació d'oficis tradicionals i contribueix al desenvolupament econòmic de la regió.

Pellets Astilla La Mancha (Paterna de la Fusta, Albacete)

És una cooperativa que produeix pèl·lets de fusta a Albacete. El tret diferencial és que se centren en la gestió sostenible de les muntanyes i en donar feina als joves locals.

TocaJugarMadera (Gascons, Madrid)

Aquest projecte treballa en la recuperació de jocs tradicionals mitjançant altres joguines de fusta artesanals. Ofereixen un producte artesanal i de qualitat, i busquen promoure la cultura local i conservar les tradicions del passat.