Imatge d'una màscara amb confeti

Les novetats de l'edició d'enguany del Carnaval de Barcelona

Tot i la pandèmia, es realitzaran gairebé un centenar de propostes repartides per tots els districtes de la ciutat

Malgrat la situació actual marcada per la Covid-19, Barcelona tindrà el seu Carnaval. La capital catalana ha anunciat quins actes se celebraran, en un programa que lògicament s'ha hagut d'adaptar a la pandèmia i a les mesures restrictives per frenar el coronavirus. En línies generals, s'han suprimit o adaptat els principals actes al carrer que provocarien aglomeracions. El Carnaval, però, se celebrarà: es realitzaran gairebé 100 actes a tota la ciutat.

Com era d'esperar, enguany no hi haurà rues ni desfilades als carrers. Per substituir aquestes actes, des del consistori s'ha apostat per programar activitats presencials per a grups reduïts i repartits en diferents districtes; i també per potenciar diversos continguts audiovisuals que s'emetran per internet. Concretament, se celebraran concerts, exposicions, concursos i tallers en diferents espais com els centres cívics, els casals de barri i les cases de la festa que hi ha a la ciutat.

El primer acte del Carnaval 2021 a Barcelona serà l'espectacle central que realitzarà el grup Comediants. Aquest acte, que es retransmetrà només per internet i que porta el nom de 'K'arriba l'Arribo', se celebrarà el Dijous Gras i servirà per donar el tret de sortida als diferents actes que hi haurà. A més, la història que viuran els reis del Carnaval també s'adapta al context actual. Per causa de la situació sanitària actual, la reina Belluga està greument malalta de tristesa i el rei Tòtil se les haurà d’empescar per alegrar-la i fer-la riure. Aquest és l’argument de l’espectacle que, com els darrers anys, ha estat ideat per la companyia Comediants. El popular 'Arribo' dels reis Carnestoltes, però, tindrà únicament format virtual i no congregarà públic als carrers.

A més, la proposta es presentarà amb una sèrie de càpsules de vídeo que permetran anar seguint el fil de la història a partir del dilluns. Els vídeos es penjaran al llarg de la setmana de Carnaval a les xarxes socials de Barcelona Cultura i Barcelona Cultura Popular.

Els barris, importants

En aquesta edició s’ha tornat a treballar un programa general amb totes les propostes del Carnaval a la ciutat. El recull d’activitats s’ha fet gràcies a la col·laboració d’entitats, associacions i equipaments dels barris que any rere any són els encarregats d’organitzar-les. A més, moltes de les activitats s’han programat per poder seguir-se virtualment, per tal que la gent pugui celebrar des de casa aquest Carnaval tan atípic. Tot i que la majoria de propostes són per a un públic familiar, la programació també inclou activitats pensades per a un públic jove i per a la gent gran.