Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge d'una administració de loteria

El número de loteria de Nadal que tothom vol i ja s'ha esgotat

Es preveu que les vendes de loteria de Nadal caiguin entre un 30 i 40% enguany

Imatge d'una administració de loteria
El número que coincideix amb la data de l'estat d'alarma s'ha esgotat | Catalunya Diari

El 2020 passarà a la història per ser l'any que la pandèmia va arribar a les nostres vides i un dels més estranys on sembla que tot pot passar. No obstant això, és molta la gent que creu que encara es pot aconseguir alguna cosa positiva d'un any que ha estat tan dolent. Així doncs, la data que es va decretar l'estat d'alarma a Espanya a causa de la crisi sanitària que va comportar el coronavirus, es podria convertir en el número de la sort.

Com cada any, el 22 de desembre se celebrarà el Sorteig Extraordinari de Nadal i enguany un dels números més buscats ha estat aquell que fa referència a la data que sens dubte ha marcat aquest any: el 14 de març del 2020. Tot just quan va començar l'estat d'alarma al país i que va durar poc més de tres mesos. 

Deixar-se guiar per la superstició a l'hora de triar un número per a la Loteria de Nadal és molt comú sobretot quan hi ha una data assenyala en un any o alguna que s'associa amb catàstrofes. És per això que no és d'estranyar que el número 14.320 ja s'hagi esgotat.

1.720 afortunats

De fet, el número es va esgotar 15 dies després d'haver-lo posat a la venda, però tot i això, la gent el continua buscant tal com explicava Alejandro Aznar, vicepresident de la Plataforma Independent d'Administració de Loteria i responsable de l'administració de 'Lotería del Rosario' de Saragossa a Europa Press: «Cada dia rebo unes tres trucades preguntant pel número, a més de diversos correus electrònics». També afegia que «la gent es llença a buscar aquesta data al número de la loteria».

Aznar va explicar que la seva administració havia rebut cent dècims que es van esgotar als primers dies, igual que en la resta d'administracions d'Espanya, que han venut els 1.720 dècims: Si toca serà un premi molt repartit.

Alejandro Aznar va explicar que els números «fetitxe» són habituals i va esmentar l'exemple de les noces del rei Felip VI, el 22.504, i l'any de la celebració de l'Exposició Internacional de Saragossa va procurar que a la seva administració arribés el número 2.008. «Va ser una bomba, tothom volia jugar-lo i va generar fidelitat entre els clients».

Caiguda de les vendes de dècims de loteria

Enguany s'espera que la venda de la loteria de Nadal caigui entre un 30 i un 40%. Aquest fet comportaria pèrdues de beneficis de fins a 1.200 milions d'euros per a l'estat. No obstant això, s'espera que cada espanyol inverteixi una mitjana de 65 euros en la compra de números de loteria.

D'altra banda, Aznar subratllava que la venda per Internet ha augmentat exponencialment i si en anys anteriors el creixement era d'un 4 o un 5 per cent o fins i tot un 10 per cent, enguany, en la seva administració, ha arribat al 250 per cent i «queda el fort, que està per venir», afegia. No obstant això, reconeixia que no arribarà a compensar la caiguda global perquè el volum que es mou no és tan gran com el que generen les festes de pobles, les empreses i els clubs esportius. Com a exemple, exposava que una sola entitat el passat any va jugar 68.000 euros, «però a Internet ningú compra aquesta xifra», ja que les quanties mitjanes oscil·len entre els 20 i els 80 euros.