Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Les mosques són un gran problema cada estiu arreu

Número 58: la xifra que espanta les mosques d’un hotel de València

Les parets del local estan plenes de cartells amb aquest número, que pels insectes té la forma d’una teranyina. Aquesta pràctica s’està estenent a més llocs
Les mosques són un gran problema cada estiu arreu
Les mosques són un gran problema cada estiu arreu | Arxiu

 

Història surrealista la que s’està vivint en un restaurant d’un hotel de València on els seus propietaris han posat en pràctica un sistema rudimentari per tal d’espantar les mosques del seu local, i sembla que està funcionant de forma clara. En concret, el local compta amb molts cartells amb el número 58 per tot arreu,  una xifra que, segons la creença popular, manté lluny aquests insectes.

Aquesta és la gran sorpresa que es va trobar un usuari de Twitter quan va entrar en aquest restaurant valencià, ubicat a dins d’un hotel, fent-se ressò d’aquests cartells del número 58a les xarxes. «El més pertorbador de tot plegat és que he de dir que l’hotel està en una carretera que només té tarongers, coiots i mosques i mosquits per tot arreu a 20 quilòmetres a la rodona, i la veritat és que no hi ha ni una sola mosca al restaurant», reconeixia sorprès aquest usuari:

Més endavant, el mateix usuari es va donar compte que altres locals de la zona utilitzaven el mateix mètode, i que les mosques es mantenien lluny dels recintes que contenien cartells amb el número 58. Una pràctica cada cop més estesa a més punts de l’estat que s’està fent viral per les xarxes socials. 

La forma d’una teranyina: possible secret del número 58

Aquesta curiosa pràctica ha arribat a Espanya després que s’hagi estès per molts punts d’Itàlia i França, especialment en zones on l’afluència de mosques és molt molesta a l’estiu a causa de la calor i la humitat. Però per què es creu que funcionen aquests cartells? La veritat és que moltes persones apunten al fet que el número 58 té una forma semblant a una teranyina d’aranya, element que aquests insectes voladors solen evitar, ja que és la seva condemna de mort. Aquesta, sens dubte, seria una bona explicació racional.

Però més enllà de València, a la resta de l’estat també hi ha zones on aquesta fórmula per espantar mosques està ben estesa. Es el cas del País Basc, on, en una entrevista a la televisió autonòmica ‘ETB’, el propietari d’un restaurant explica l’efectivitat d’aquest mètode: 

També et pot interessar...