Imatge de Núria Bacadit a TV3

Núria Bacardit, de TV3, explica l'infern que ha viscut: «Volia morir-me del mal»

La periodista ha parlat sobre el càncer que va patir a 'Via lliure' de RAC1

Una de les periodistes més emblemàtiques de TV3, Núria Bacardit, ha parlat aquest cap de setmana sobre l'infern que va viure arran del càncer que va patir. Bacardit, ha explicat en una entrevista al programa 'Via lliure' de RAC1 la seva lluita contra el càncer. Unes dures declaracions que posen de manifest la dificultat d'aquesta malaltia.

El passat mes de desembre, la corresponsal de la cadena pública catalana que va cobrir els atemptats de l'11-S de la ciutat de Nova York, va fer una piulada al seu compte de Twitter on anunciava que li havien donat l'alta del càncer de mama que li havien diagnosticat l'estiu de l'any 2017.

«El meu regal de Nadal. Per totes, tots els que sou en el procés. Molta força. No hi ha ni victòria ni rendició. No és una batalla. És una malaltia que et toca i que portes com pots. I on s’hi val tot. Plorar, riure, enfonsar-se, aixecar-se», declarava amb aquest missatge esperançador.

Feia poc que el seu pare havia mort

Núria Bacardit va explicar que, quan li van diagnosticar aquesta greu malaltia, no volia que ningú ho sabés. Segons afirma, va anar en una revisió rutinària i allà va ser quan li van anunciar la terrible notícia. «Hi vaig anar sola i quan vaig sortir em vaig quedar al cotxe en silenci incapaç de trucar a ningú».

La periodista només va comunicar que tenia càncer a la seva parella i als seus germans. En aquell moment, feia sis mesos que el seu pare havia mort de càncer «d'una manera molt agònica». D'aquesta manera, en aquell moment, va decidir amagar-li a la seva mare perquè no patís. «No la volia enfonsar més», va afirmar. 

Núria Bacardit de TV3.
Núria Bacardit a RAC1. | Twitter

«Preferia morir-me del mal que em feia»

En tractar-se d'un tipus de càncer de mama molt agressiu, Bacardit va haver de sotmetre's a una mastectomia, una cirurgia per extirpar el pit. Però, segons va afegir, el pitjor va arribar quan li van haver de reconstruir el pit extirpat. «Se'm va infectar i el dolor que tenia era per tirar-me per la finestra», va apuntar.

«Hi havia un moment que m'era igual. Gairebé preferia morir-me del mal que em feia. Vaig estar així quinze dies, la infecció era tan bèstia que va arribar a l'os». Finalment, però, la infecció es va curar i Bacardit va poder tornar a operar-se. 

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més EXCLUSIVES de TV3 al WhatsApp