Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Façana del restaurant Monvínic, al carrer Diputació de Barcelona

Obriran una llibreria al local on hi havia el restaurant Monvínic de Barcelona

El nou establiment obrirà portes al carrer Diputació a finals del mes de març
Façana del restaurant Monvínic, al carrer Diputació de Barcelona
La llibreria Finestres obrirà portes a finals del mes de març a l'antic local del restaurant Monvínic. | Google Maps

La crisi provocada per la Covid-19 ha obligat a tancar diversos negocis arreu. Un dels que en els darrers mesos ha abaixat la persiana és el restaurant Monvínic de Barcelona, ubicat al carrer Diputació de la capital catalana. A finals del mes de setembre, l'establiment va anunciar el seu tancament a conseqüència de la crisi econòmica causada per la pandèmia de coronavirus, després de 12 anys de servei a la ciutat comtal.

La Covid-19 ha estat el cop de gràcia per un negoci impulsat per l'empresari Sergio Ferrer-Salat, tot i que la situació econòmica de l'establiment mai ha estat bona, amb pèrdues milionàries des de fa anys, explicava a finals de l'any passat el digital 'Metrópoli Abierta'. En aquest sentit, el citat mitjà explicava que des de l'any 2013 els ingressos del negoci han anat minvant, acumulant pèrdues de 750.000 euros anuals.

Una llibreria amb dos espais al carrer Diputació

El local on s'ubicava el restaurant Monvínic, però, no estarà buit gaire temps, ja que la llibreria Finestres, impulsada pel mateix Ferrer-Salat, agafarà el relleu. Ho avançava fa uns dies el digital 'The New Barcelona Post', que també explicava que la llibreria tindrà un segon espai, en un local més petit, a l'altra vorera del carrer Diputació. En total, seran 800 metres quadrats en dos espais, entre el carrer Balmes i la Rambla Catalunya.

El primer espai, a l'antic Monvínic, oferirà literatura, assaig, llibres juvenils i còmics, amb més de 40.000 referències. La previsió és que obri portes a finals del mes de març o principis d'abril. Travessant el carrer, la segona llibreria, que encara no té data per posar-se en marxa,  estarà dedicada a les arts, amb una oferta de més de 14.000 referències sobre cinema, dansa, disseny, cinema o fotografia, entre altres.

El projecte de la llibreria Finestres estarà liderat per Àurea Perelló i Mireya Valencia com a llibreteres, mentre que Camila Enrich, Marina Espasa i Kiko Amat seran els encarregats de la programació cultural de l'espai. Un dels trets característics de la nova llibreria serà el silenci. Àurea Perelló, una de les llibreteres, explicava al 'The New Barcelona Post' que la idea és que «hi regni el silenci per acostar-te al llibre i trobar-te amb ell d’una manera conscient».