Foto d'una dieta

L'OCU recorda els 4 principals beneficis d'un aliment com són els llegums

Es tracta d'un aliment que hauries de consumir de manera habitual

Les presses, els horaris, la feina... i en definitiva, el nostre estil de vida actual. Tot això ha fet que el ritme que actualment portem les persones a la societat sigui veritablement caòtic.

És normal que el cúmul de tots aquests factors acabi repercutint, de manera directa o indirecta, en la nostra salut i benestar (i concretament en la nostra alimentació). Per aquest mateix motiu, a continuació parlarem d'un aliment que, en cap concepte, hauries de deixar de consumir. Quan llegeixis les raons i els motius... Ho entendràs!

Els beneficis de consumir aquest aliment, segons l'OCU

Els bons hàbits alimentaris s'estan perdent amb el pas del temps. De fet, no ens hauria d'estranyar que cada vegada hi hagi més problemes i malalties a causa d'una mala alimentació.

Bé sigui per un motiu o un altre, el ritme tan frenètic que portem les persones fa que amb prou feines tinguem temps per analitzar el que mengem. Això, evidentment, fomenta el consum de plats precuinats i ultraprocessats.

Tots sabem que, de forma ocasional, per recórrer al famós 'menjar ràpid' no passaria res. Ara bé, com repercutiria això sobre la nostra salut si s'estengués en el temps? Doncs bé, ja t'avancem que els efectes no són gens positius.

Per això, i amb l'objectiu de conscienciar la població, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) no ha volgut perdre cap ocasió de parlar sobre un superaliment. Concretament, ha elaborat un llistat amb tots els beneficis i propietats.

Estem parlant ni més ni menys que dels llegums, aquest grup alimentari tan comú, habitual i tradicional al nostre país. De fet, anem on anem, podem observar la infinitat de receptes i plats rics que hi podem fer.

Llegums
Els llegums són molt nutritius, a més de rics en fibra | Getty Images

Des del bullit madrileny fins al potatge andalús. Sigui quin sigui el tipus de llegum que escullis, la quantitat de beneficis que pot aportar al teu organisme són infinits. Vegem a continuació els més destacables.

1. Tenen proteïnes

Si hi ha alguna cosa que caracteritza els llegums, sens dubte, és la seva alta aportació proteica. Tot i que el seu valor nutricional és molt complet i beneficiós, és cert que també poden mancar alguns aminoàcids essencials.

Però compte, que no s'estengui el pànic, perquè això té fàcil solució. Per fer que el nostre plat de llegums sigui encara més ric, podem optar per barrejar-los amb cereals, patates o arròs. A través d'aquests aliments obtindrem la metionina, la cisteïna i el triptòfan necessaris per al nostre organisme.

2. Contenen minerals

Els minerals són altres dels nutrients necessaris perquè el nostre organisme funcioni en condicions òptimes. De fet, no poden ser sintetitzats, per la qual cosa els hem d'obtenir a través de la nostra dieta (i els llegums són ideals per fer-ho).

Mans agafant cigrons d'un bol
Els cigrons, per exemple, contenen múltiples minerals | Getty Images

Així doncs, si vols assegurar-te una ingesta mínima de calci, fòsfor, potassi, magnesi, iode i/o ferro, consumir llegums és la millor opció. Els fesols, cigrons i llenties són una forma excel·lent d'obtenir-los.

3. Baixes en greix

Si hi ha alguna cosa que cal destacar d'aquest aliment, a més de la seva increïble aportació nutricional, és el contingut escàs en greixos. Moltes no contenen, i si alguna presenta, el nivell és pràcticament baix.

Per això, si a més de cuidar i millorar els teus hàbits alimentaris també estàs pensant en fer dieta, les hauríem d'incloure al menú. Així mateix, com que és un aliment d'origen vegetal, també és apte per a persones vegetarianes i veganes.

4. Riques en midó

I finalment, no podem acabar l'article sense ressaltar la seva aportació al midó. El midó és un hidrat de carboni indispensable a qualsevol dieta, i a més també present a la nostra pell. Per això, el més recomanable és consumir-lo sencer per obtenir una aportació completa.

Si volem obtenir aquest carbohidrat podem recórrer a aliments com el blat de moro, els pèsols, els cigrons, les llenties i les faves. Qualsevol opció que triïs serà bona, perquè els llegums, si tenen alguna cosa, és que són molt saludables.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!