Foto de bitllets de 50 euros.

L'OCU alerta a les persones que es poden estalviar 800 € a la factura de la llum

Si et preocupa la despesa energètica del teu habitatge, aquests trucs t'ajudaran a estalviar

Molts aspectes de la vida diària s'estan convertint en tot un luxe per a les persones de classe mitjana. Tant l'alimentació, com la benzina o les despeses que poden portar les cases, com ara la llum o l'aigua, estan patint pujades cada cop més destacables.

Pel que fa a l'aigua i la llum, aquesta darrera se n'emporta la palma des de fa uns quants mesos. Les pujades que estem patint els propietaris i arrendats són molt significatives i dista força de les factures d'anys anteriors.

Segons es publicava en un decret de l'any 2020, es va acordar una modificació pel Consell de Ministres on s'especificava que les comunitats que havien canviat els comptadors de col·lectius a individuals podien beneficiar-se d'una nova tarifa.

L'OCU recomana optar per la TUR

La Tarifa d'Últim Recurs (TUR) és una tarifa que s'instaurarà en comunitats on es redueix la despesa d'aigua o calefacció i, com hem dit anteriorment, beneficiarà les comunitats on s'hagi fet efectiu el canvi de comptadors. En total, hi haurà garirbé 2 milions de llars beneficiades i aquelles que no s'hagin acollit a aquesta nova tarifa no patiran cap canvi o, almenys, cap sanció.

Factura de la llum
L'OCU recomana la tarifa d'últim recurs. | Getty Images

La nova tarifa no obligava a acceptar el canvi a totes les comunitats i deixa fora aquelles que són a les zones més caloroses com ara Andalusia, la Comunitat Valenciana i les Illes Balears o Canàries.

Moltes comunitats amb calefacció central divideixen la despesa entre tots els veïns, per la qual cosa seria ideal pagar en funció del consum de cada habitatge per conèixer el consum real. Per això, partir d'ara, a banda dels que ja s'hagin acollit a la nova tarifa, molts consumidors i propietaris de finques també s'hi podran acollir i en sabran exactament el consum personal. Independentment dels comptadors d'una comunitat, només hi haurà una entrada del gas i, gràcies a això, s'aplicarà exactament el preu pel consum de cada habitatge.

Saps quant pots estalviar?

Saps quant pots estalviar amb la nova tarifa de la llum? Saps realment com estalviar amb la calefacció? Amb l'arribada de l'hivern, és molt comú que el consum es dispari i es noti en el preu, per això ens podrem endur una sorpresa quan en rebem la factura.

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) és l'organisme encarregat d'analitzar molts productes i obtenir resultats que poden oferir al consumidor. Per això, aquesta organització ha pogut corroborar que l'estalvi que podem obtenir gràcies a la nova tarifa podrà ser al voltant de gairebé uns 800 € per habitatge.

50 euros
Cada habitatge podrà estalviar fins a 800 €. | Getty Images

La modificació d'aquesta tarifa és una bona opció per a qualsevol llar. El cost mitjà sol ser al voltant de 720 €, però gràcies a aquesta tarifa l'estalvi ronda els 800 €. Aquest estalvi es pot incrementar gràcies a les ofertes a què es pot optar. Quan es tria una tarifa més cara, l'estalvi a l'any pot arribar fins a 2.000 € per veí. Si es decideix per una de més barata, aquest estalvi pot rondar els 1.500 €.

Independentment de la tarifa que contractis, és evident que la que proposa el Govern continua sent la més rendible perquè l'estalvi és força considerable i molt bona opció.