L'actual ministre de Sanitat, Salvador Illa, en roda de premsa virtual

Ofensiva del PSC al Govern: «Impulsin ajuts, com altres comunitats»

Granados insisteix en mantenir les eleccions el 14-F: «D'aquí a cinc setmanes a Catalunya toca votar»

El PSC ha reclamat al Govern que deixi de «centrifugar responsabilitats» en la gestió de la pandèmia i que comenci a impulsar ajuts «amb els fons que tenen, com altres comunitats han fet». D'altra banda, la portaveu, Eva Granados, ha demanat el detall d'on s'han destinat els recursos fins ara. Ha lamentat que el Govern «reforça la seva estratègia partidista» i que «continua actuant unilateralment i veient en els altres adversaris més que aliats», en referència al govern espanyol i als ajuntaments. Després que Cs i CUP-CC hagin defensat ajornar el 14-F, el PSC insisteix que s'ha de mantenir: «Som una societat responsable que afronta pandemia de cara i que fa el que toca fer, i d’aquí a cinc setmanes a Catalunya toca votar», ha reblat.

Insisteixen en mantenir la data de les eleccions per al 14 de febrer

Granados ha reclamat a l'executiu més «lleialtat» i que afrontin la pandèmia «lluny d'un ús electoral». La portaveu socialista ha reiterat que els protocols treballats «donen garanties» per celebrar uns comicis amb seguretat i ha reivindicat preservar el dret a vot a més de preservar la salut. «Al virus no se li ha de tenir por, sí respecte», ha argumentat. I ha afegit que la responsabilitat del Govern és «garantir un lloc de votació segur, adaptar el que calgui, com han fet bars, restaurants, comerços, teatres, cinemes o escoles».

La portaveu dels socialistes catalans ha insistit, en el torn de rèplica, que «la democràcia té una data i és el 14-F» i ha insinuat que darrere del possible ajornament «potser no hi ha un tema epidemiològic». Granados ha exigit que l'executiu detalli «si les urnes no es posaran perquè el Govern prefereix ser Govern quan no li toca». Granados creu que el Govern no pot ajornar les eleccions: «Qui no les ha convocat, no les pot ajornar», ha raonat. I ha reiterat que només es podria produir un escenari d'ajornament en cas d'un confinament domiciliari generalitzat.

Reclamen al Govern que s'endeuti

D'altra banda, el PSC-Units creu que el Govern ha prioritzat «la lluita contra els ajuntaments i contra el govern espanyol» abans que «la lluita contra el virus»: «Semblen encaparrats en marcar les diferències, de vegades, entre vostès, i sempre contra el govern d'Espanya», ha asseverat. Sobre els recursos, Granados ha recriminat l'executiu que no hagi presentat uns informes detallats d'on han anat a parar els fons, i ha qüestionat si, en aquesta ocasió, alguns dels diners s'han dedicat a TV3. Ha exigit una auditoria i ha reclamat al Govern que s'endeuti.