Una persona sostenint una maqueta d'una casa amb una clau i una mà agafant diversos bitllets d'euro

L'oferta de BBVA als que somien amb una casa: supera a CaixaBank i Banc Santander

BBVA ofereix una hipoteca amb unes condicions molt interessants

Aquells que tinguin previst comprar-se un habitatge ja sabran que les hipoteques es troben pels núvols a causa de la pujada dels tipus. Tot i això, BBVA té reservat per a ells una proposta d'allò més interessant. Ni Santander ni CaixaBank seran capaços d'igualar-la.

Les últimes setmanes, l'euríbor ha patit un cert fre a la seva escalada. Es manté relativament estable a cotes properes al 4%, amb pujades i baixades mínimes de tot just una dècima. I tot això després que al juliol arribés al 4,2%.

L'alleujament que ha patit l'índex referencial ha provocat que les hipoteques a tipus fix tornin a ser rescatades pels bancs. El BBVA en presenta una amb el 3,73% TAE després d'aplicades totes les bonificacions, publica El Economista. Unes condicions que difícilment podran ser superades per CaixaBank o Banco Santander.

En qualsevol cas, cal dir que el préstec hipotecari a tipus fix més econòmic el trobem a Openbank. La signatura digital de l'entitat càntabra brinda unes condicions molt avantatjoses. Això sí, a canvi de complir una sèrie de condicions.

Pla general de l'exterior de l'oficina de BBVA amb el caixer al costat de la porta
BBVA compta amb la hipoteca fixa més interessant dels grans bancs | Europa Press

Sol·licitaran la domiciliació de la nòmina, contractar llum i gas amb Repsol, adquirir dues assegurances i fer servir la targeta de crèdit del banc. A això se li uneix la necessitat de fer aportacions o traspassos en fons d'inversió o plans de pensions comercialitzats per ells. Quedaria finalment al 3,45 TAE (2,95% TIN). Si no s'apliquessin les bonificacions, la hipoteca fixa quedaria en el 3,76% TAE (3,45% TIN).

BBVA seria la segona entitat amb millors condicions. Arribaria al 3,73% TAE (2,80% TIN). Caldria domiciliar el sou i contractar una assegurança de llar i protecció de pagaments amb el banc. En cas que no complissin aquestes exigències, el préstec arribaria al 4,47% TAE (3,80% TIN) a 15 anys.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies, novetats i últimes hores de PENSIONS al WhatsApp!

La tercera plaça recauria sobre Evo Banco, amb un 3,84% TAE (3,35% TIN). S'hi inclouen ja les bonificacions per domiciliació de nòmina , prestació o pensió superior a 600 euros, a més de l'adquisició de dues assegurances. Un seria de vida i l'altre per a la llar. Si no hi hagués aquestes rebaixes, finalment s'elevarien fins al 4,04 TAE (3,75% TIN), apunten en aquest mitjà.

Enfonsament de les hipoteques

La pujada dels tipus d'interès ha provocat la caiguda en la signatura de les hipoteques durant els últims mesos. Al maig, es va reduir un 24% el nombre de crèdits hipotecaris sobre habitatge respecte al mateix mes de l'any passat.

Segons les darreres informacions facilitades per l'INE, el nombre total de préstecs va pujar a 33.398. La firma d'hipoteques encadena una ratxa de quatre mesos consecutius de caigudes. Al febrer va disminuir un 2%, davant del 15,7% del març i el 18,3% del mes d'abril.

Encara és prematur avançar el que passarà el que resta d'any. Tot quedarà condicionat a les decisions que adoptin des del Banc Central Europeu respecte als tipus d'interès.

Muntatge d'una persona signant una hipoteca i rodona amb bitllets d'euro
El Banc Central Europeu té molt a veure amb el que passarà amb els tipus d'interès | Photobyphotoboy

Altres bancs amb hipoteques fixes interessants

Les tres hipoteques a tipus fix que hem detallat anteriorment són les més barates del mercat. Per beneficiar-se d'aquestes condicions cal incloure les bonificacions. Però, també trobem altres bancs amb uns préstecs hipotecaris molt interessants.

Entre ells hi ha Unicaja, Bankinter i Ibercaja. La companyia d'origen malagueny arriba al 4,05% del TAE, mentre que Bankinter eleva el TAE fins al 4,09%. Pel que fa a l'antiga caixa aragonesa, la hipoteca fixa amb bonificacions es redueix al 4,19% del TAE.

Després de la tendència alcista dels tipus d'interès, molts usuaris han sondejat la possibilitat de provar les hipoteques a tipus fix. Seria la manera de no emportar-se gaires ensurts en el futur.