Imatge d'arxiu on es pot veure l'exbisbe de Solsona, Xavier Novell, entrant en un cotxe

Ja és oficial: L'exbisbe de Solsona ja s'ha casat (i no per l'església)

Havia demanat cita fa unes setmanes, i finalment ha contret matrimoni aquest dilluns 22 de novembre

Xavier Novell, l'exbisbe de Solsona, ja s'ha casat. Juntament amb l'escriptora de novel·les eròtico-satàniques, Sílvia Caballol, van demanar el passat 7 d'octubre al Registre Civil de Súria  la sol·licitud per contreure matrimoni, però no ha estat fins al dilluns 22 de novembre que han pogut celebrar l'enllaç, segons les imatges fetes públiques pel programa Planta Baixa de TV3.

Només faltava polir els últims detalls

El jutge de Pau Jaume Bransuela ha estat l'encarregat d'oficialitzar  l'enllaç, el qual ha tingut com a testimonis a la mare de Caballol i el seu «company».

Bransuela va explicar, en declaracions a TV3, el passat divendres 19 de novembre, que només faltava que els protagonistes proposessin «dia i hora» i que la secretària del jutge confirmi que va bé fer-ho en aquell forat del calendari.

Tot indicava que el casament es produiria ben aviat, tal com assegurava Bransuela: «pot ser la setmana que ve o més tard». Finalment, Novell va escollir el dilluns 22 de novembre per oficialitzar el seu matrimoni.

3 mesos després d'abandonar el seu càrrec

L'exbisbe de Solsona va renunciar al seu càrrec, fent pública la sol·licitud el passat 23 d'agost, quan el Papa Francesc la va acceptar.

No obstant això, va ser més tard quan es van saber els veritables motius del seu adeu eclesiàstic, i és que Novell s'havia enamorat, de manera que ara és bisbe emèrit.

«Posseït pel diable»

Aquests fets van generar molt rebombori en la ciutadania solsonina i es va generar el dubte d'on es trobava realment Novell.

Primerament, es deia que podria residir a Tàrrega, al domicili dels seus pares, però gràcies a TV3, que el va «caçar» a Manresa  fent esport, es va saber que l'exbisbe es trobava a la capital del Bages.

L'Església catalana va arribar a pensar que Novell estava posseït pel diable, i el van convidar al fet que li fessin un exorcisme, però ell es va negar rotundament tot i les insistències del Papa, que li va proposar «fins a dues ocasions».