Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'un bloc de pisos.

‘Okupes’ s’equivoquen d’edifici i entren en un de propietat privada a Barcelona

Les famílies del Grup d’Habitatge de Sants no marxen perquè el propietari també és «especulador»

Barcelona té un greu problema amb els habitatges buits i els ‘okupes’ i culpen Ada Colau, qui estava fins ara al govern municipal, de la situació. Existeixen diversos grups antisistema que donen suport a les famílies ‘okupes’ al llarg de la ciutat, un d’ells és el Grup d’Habitatge de Sants  que  el passat mes de febrer va entrar il·legalment en un bloc de pisos d’un particular, pensant que pertanyia a un fons d’inversió enfrontat amb BComú.

‘Okupes’ s’equivoquen d’edifici, però no marxen

Després de mesos de negociació,  el cas ara ha arribat a la via judicial per determinar la data del desallotjament, segons ha informat ‘Crónica Global’. El col·lectiu anticapitalista va dur a terme una manifestació i sis famílies amb menors van ocupar l’edifici situat al número 42 del carrer Gayarre, al barri de Sants, amb el pretext de recuperar-lo de mans de MK Premium i lluitar contra l’«especulació». Tanmateix, l’immoble és propietat d’un petit empresari  de la ciutat que els va presentar la documentació del Registre de la Propietat.

L’advocat del propietari ha explicat que «en reunions privades ho van admetre. Es van equivocar», però «els usurpadors s’han atrinxerat i no han marxat». Segons van al·legar, són onze famílies i l’empresari «els va oferir un lloguer assequible de sis mesos mentre es troba una solució d'emergència». Però el grup antisistema ha rebutjat l’oferta, exigint lloguers de llarga durada, situació que no és acceptable, segons el lletrat: «Un particular no pot pagar aquesta quantitat ni, molt menys, assumir el treball que no fa l'Ajuntament».

A més a més, han acusat l’agrupació de penjar el rostre del propietari de l’edifici per tot el barri de Sants i també han pintat les portes del seu negoci, a més de manifestar-se al davant, acusant-lo de «petit especulador». Però, segons ha informat l’advocat, l’Ajuntament de Barcelona no ha fet res al respecte i lamenten: «Estem molt decebuts. Els comuniquem absolutament cada moviment i obra il·legal que es feia en l'immoble. Ens avenim a cada intent de mediació, arribem a un principi d'acord, però hem rebut silenci per resposta. Ens sentim enganyats».

Els ‘okupes’, contra el «petit empresari»

Per la seva part, però, el Grup d’Habitatge els ha acusat de «difamar, mentir i fer-se la víctima» a través dels mitjans de comunicació. En aquest sentit, el defineix també com a «especulador»: «Seran petits o grans, però són tots especuladors, i cal frenar-los abans que creixin» i afegeixen: «No deixarem que ens facin forade les nostres cases per a reformar-les i llogar-les a turistes, empresaris i persones més riques que nosaltres».

També et pot interessar...