Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Felip VI i la reina Letícia en l'acte commemoratiu del Dia del Cooperant

Òmnium Cultural anuncia que promourà el canvi de noms en carrers que tinguin relació amb la Monarquia

El president d'Òmnium, Marcel Mauri, critica que «el Borbó encara no ha demanat perdó al conjunt de la ciutadania per abalançar a la policia contra els ciutadan

Felip VI i la reina Letícia en l'acte commemoratiu del Dia del CooperantLa monarquia espanyola, en el punt de mira de l'independentisme català | Cedida

Òmnium Cultural ha anunciat aquest dissabte que promourà el canvi de nom de carrers, places i avingudes a més de la retirada d'estàtues i medalles que ostenta la monarquia, la qual cosa forma part de «una ofensiva per a esborrar la Corona dels 'Països Catalans'».

Així ho explica l'entitat en un comunicat emès el dia en què es compleixen tres anys del discurs pronunciat per li rei Felip VI en referència als fets de la jornada del 1-O de 2017, i que inclou un vídeo explicatiu de la iniciativa. En aquest sentit, el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, critica que «el Borbó encara no ha demanat perdó al conjunt de la ciutadania per abalançar a la policia contra els ciutadans, ni tampoc pels anys de corrupció».

ANC i Òmnium insten els polítics a la batalla cultural

La passada Diada de Catalunya, celebrada enguany respectant les mesures de seguretat extraordinàries per l'epidèmia mundial de la Covid-19, va estar protagonitzada, sobretot, per els esdeveniments organitzats per l'ANC i Òmnium Cultural. Així, el passat 11 de setembre, cal recordar, les associacions van coincidit en avisar JxCat i ERC que si no fan una proposta conjunta «la paciència de la gent no durarà per sempre».

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, per la seva banda, va assegurar que està «farta de divisions i tàctica», mentre que el vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, va advertir que «la ciutadania es posarà al capdavant. Prou de baralles i debats estèrils, la repressió de l'Estat busca la divisió i desunió», va declarar aleshores el dirigent. Paluzie i Mauri, a més, van ser, juntament al president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Cervera, els protagonistes del tancament l'acte central de l'ANC a Barcelona de l'Onze de Setembre d'enguany a la plaça Letamendi.