L'OMS torna a alertar sobre la perillositat de saludar amb el colze

Al principi del confinament es va popularitzar la salutació, però ràpidament es va dir que podia ser perillosa

Una parella caminant pel carrer amb mascareta
Al principi del confinament es va popularitzar la salutació, però ràpidament es va dir que podia ser perillosa | Pixabay

El director de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha recordat aquest diumenge 13 de setembre, a través d'un retuit, la recomanació que va fer el passat mes de març d'evitar saludar-se amb el colze perquè no permet guardar la distància de seguretat. 

«En saludar a la gent, és millor evitar xocar el colze perquè et poses a menys d'un metre de distància de l'altra persona. A mi m'agrada posar la mà al cor per a saludar a la gent aquests dies», va aconsellar Tedros Adhanom Ghebreyesus en un missatge publicat al seu perfil de Twitter el passat 7 de març. 

Es tracta d'una de les recomanacions que oferia entre altres coses, com rentar-se les mans amb sabó freqüentment i amb cura, o quedar-se a casa si un es trobava malament. 

Aquest diumenge, el director de l'OMS ha retuitat un missatge publicat per l'economista Diana Ortega en el qual fa referència al consell de l'OMS d'evitar el xoc de colzes per saludar durant la pandèmia de la Covid-19

«L'OMS desaconsella saludar amb el colze: el millor és portar-se la mà al cor. El director de l'OMS, el Doctor Tedros, rebutja aquesta salutació perquè no es respecta la distància de seguretat i pot haver-hi transmissió del virus a través de la pell», demana el tuit publicat per l'economista, del qual s'ha fet ressò el mateix director de l'OMS. 

L'OMS refreda les seves expectatives per la vacuna

Soumya Swaminathan, la cap dels científics de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), ha vaticinat males notícies aquest dimecres. En concret, ha avisat que des de l'organització no s'espera que es pugui vacunar de manera generalitzada a la població contra la covid-19 fins al 2022.

La setmana passada l'OMS havia afirmat que això passaria a meitats del 2021, però ara Swaminathan ha dit que el més probable és que a mitjans del 2021 arribin als països una «quantitat limitada de dosis». Un fet que confirma que el més segur és que es tardi uns dos anys a vacunar entre el 60% i el 80% de la població.


Comentaris

envia el comentari