ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma més de 40.000 nous casos de Covid-19 i 492 morts per la malaltia

Nou avís de l'OMS: Hi haurà nous virus i afectaran els humans

Tedros Adhanom ha advertit que ha augmentat la probabilitat que hi hagi noves malalties provinents d'animals

Anlàlisi de mostres de SARS-COV2 en un laboratori
L'OMS avisa que hi haurà nous virus que afectaran els humans en un futur | EFE

Tedros Adhanom Ghebreyesus, el director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), ha volgut advertir que estan incrementant les probabilitats que els nous virus dels animals afectin les persones, i això és a causa de la industrialització i a la reducció dels espais silvestres.

«Sabem amb certesa que en el futur hi haurà nous virus i una altra de les anomenades malalties X. Però també tenim les eines per a frenar-los i sabem que l'única manera d'enfrontar aquestes amenaces és amb una comunitat global, unida en solidaritat i compromesa amb la cooperació», ha explicat.

A més, també ha volgut manifestar la seva preocupació pels contagis de coronavirus. El director de l'OMS ha explicat que a nivell mundial, durant les últimes setmanes, tant els casos com les morts per Covid-19 han augmentat notablement i la capacitat dels hospitals s'està posant novament en perill.  Precisament per aquesta raó, Tedros Adhanom ha demanat als governs dels països «un compromís d'inversió suficient i durador».

Així mateix ha sol·licitat que imposin mesures concretes per a intentar reduir la propagació de la malaltia, garantir l'assistència sanitària i protegir als professionals sanitaris. També ha demanat als ciutadans que continuïn mantenint una distància física de seguretat, que es rentin les mans amb regularitat, evitar acudir a llocs concorreguts i mantenir les finestres obertes en els espais tancats.

«Aquesta pandèmia ha demostrat que, independentment que els països siguin rics o pobres, els sistemes de salut poden veure's completament aclaparats i els serveis essencials poden col·lapsar». «Tots els països han de treballar junts i invertir per a garantir que una pandèmia d'aquesta magnitud i gravetat mai torni a succeir».

La tornada a la normalitat real

D'altra banda, Soumnya Swaminathan, la directora científica de l'OMS, ha intentat establir una possible data per a tornar «a la vida com la coneixíem abans del coronavirus».

Tot i que tot depèn de la ciència i de l'arribada de la vacuna, s'ha aventurat a dir que serà el pròxim 2022 quan s'iniciï la recuperació de la normalitat que hi havia abans de l'epidèmia mundial.


Comentaris

envia el comentari