Diversos sanitaris amb roba especial de protecció contra la Covid-19 vestint-se

Un 10% de la població mundial s'ha contagiat de Covid-19, segons l'OMS

L'OMS confirmaria un percentatge molt més alt que el de les dades presentades fins ara

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) estima que aproximadament el 10% de la població mundial pot haver estat infectada per la covid-19, un percentatge molt major dels 35 milions que haurien estat reportats fins al moment.

«Estimem que aproximadament el 10% de la població mundial pot haver estat infectada per aquest virus», ha assenyalat est el dilluns el cap d'operacions d'emergència de l'OMS, Mike Ryan, a la junta executiva de l'agència de l'ONU a Ginebra, on s’està celebrant una reunió especial sobre les activitats de l'OMS des de gener de 2020 en resposta a la pandèmia.

L’OMS adverteix que la pandèmia «continuarà evolucionant»

Ryan, qui ha aclarit que la infecció s'observa de diferent manera depenent si s'està donant en una zona rural o urbana, ha assenyalat que «la pandèmia continuarà evolucionant», però ara «també sabem que tenim les eines que funcionen per a suprimir la transmissió i salvar vides».Al seu judici, el futur depèn de les accions col·lectives i de com s'usen les eines.

«L'OMS va establir tres objectius molt simples al començament d'aquesta pandèmia per a reduir la transmissió del virus per a protegir als vulnerables i salvar vides», ha recordat.«Tots els nostres esforços col·lectius durant els últims nou taules i el coneixement que hem adquirit sobre aquest virus mostren que col·lectivament estem en una posició molt més forta ara per a aconseguir-los», ha afegit.

«Aquesta pandèmia és desigual», afirma Mike Ryan

Mentrestant, durant el seu discurs inicial, el director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha lamentat les pèrdues per aquest virus que sumen ja més d'un milió de víctimes. «Els números poden encegar-nos a la realitat que cada vida perduda és d’algú que va estimar i va ser estimat per altres: la mare, el pare, la germana d'algú, el germà, la filla o el fill d'algú. Ells són la raó per la qual som aquí», ha afirmat.

«Encara que tots els països s'han vist afectats per la Covid-19, hem de recordar que aquesta és pandèmia desigual. 10 països representen el 70% de tots els casos i morts reportats, i només 3 països representen la meitat», ha afegit, al mateix temps que ha destacat que la necessitat que en tots els països s'estableixi un lideratge fort, estratègies clares i integrals i comunicació constant per a aconseguir una oblació compromesa, apoderada i preparada.