ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat obre la porta a mantenir els confinaments perimetrals per Nadal

L'OMS descarta una segona onada important de coronavirus

La directora de Salut Pública, Maria Neira, adverteix que entrarem en una fase «molt crítica»

Pla general de dues dones amb mascareta caminant per la platja d'Altafulla en el primer dia permès per sortir a practicar esport.
L'OMS envia un missatge optimista sobre el futur de la pandèmia | CatalunyaDiari

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha llençat un missatge d'esperança sobre l'evolució de la pandèmia aquest dilluns. Així doncs, la directora de Salut pública de l'OMS, Maria Neira, ha anunciat aquest matí al programa 'El Món a Rac1' que la segona onada del virus no serà tan important com es creia i, segons apunten els models, es tractarà d'un rebrot puntual. És per això que ha demanat «molta prudència» perquè estem entrant en una fase «molt crítica» de la pandèmia.

L'OMS no ha pogut amagar cert optimisme en veure la rapidesa amb què la Covid-19 està reculant. L'organisme treballa actualment amb models que contemplen tots els escenaris, és a dir, des d'un rebrot puntual fins a l'arribada d'una segona onada important, però les últimes dades indiquen que l'opció d'una segona onada cada vegada queda més descartada perquè «estem millors preparats en tots els àmbits», ha explicat la doctora.

Neira assegura que les mesures de confinament han afavorit al ràpid descens de la taxa de transmissió del virus quelcom que farà que aquest tingui dificultats per sobreviure. En aquest sentit destaca que s'ha evitat «l'explosió de les primeres setmanes» però que en les pròximes setmanes entrarem en una fase «molt crítica». La desescalada actual és el factor clau per determinar quin serà el futur de la pandèmia i evitar nous brots serà una batalla diària, ja que la baixa immunitat ens obliga a no abaixar la guàrdia.

Dubtes sobre com afectarà la calor

Al llarg de la pandèmia s'ha donat molta importància en com afectarà la calor a l'hora d'erradicar el virus. Aquest matí, la doctora Neira s'ha tornat a pronunciar sobre aquest tema posant novament en qüestió la hipòtesi que l'augment de les temperatures afavoriran que es debiliti el virus i per tant la malaltia desaparegui ràpidament. Neira ha expressat «certs dubtes» sobre el paper de la calor perquè s'està veient que la Covid-19 «està fent el recorregut geogràfic que s'espera d'un virus que vol sobreviure».


Comentaris

envia el comentari