Retenció a l'AP-7 en sentit sud en l'operació sortida del darrer cap de setmana de juliol a l'alçada de Cerdanyola del Vallès

Complicada operació sortida a Catalunya: cues quilomètriques en diverses carreteres

Fins a les 13 hores, un total de 385.572 vehicles han sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona

L'operació sortida d'agost ha viscut un matí de dissabte complicat a l'AP-7, on s'ha registrat la principal retenció de trànsit de Catalunya amb fins a 18 quilòmetres entre Castellví de Rosanes (Baix Llobregat) i Sant Cugat del Vallès, en sentit Tarragona. Fins a les 13 hores, segons dades del Servei Català de Trànsit, un total de 385.572 vehicles ja han sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona, un 81,2% dels previstos.

En paral·lel, dos accidents de trànsit a Montornès del Vallès —amb una congestió màxima de 12 quilòmetres en sentit nord des de Santa Perpètua de Mogoda— i a Sant Cugat han ajudat a entorpir encara més la circulació en aquest tram central de l'AP-7. A l'extrem nord, a la Jonquera, també es registren uns nou quilòmetres de cua a l'AP-7 per accedir a França i uns sis quilòmetres a l'N-II al veïnat dels Límits.

D'altra banda, hi ha aturades destacables en altres punts de la xarxa viària catalana com l'N-II a Palafolls, amb quatre quilòmetres de circulació lenta i aturades; a la GI-600 a Tordera, amb quatre quilòmetres de congestió; i a la C-63 a Lloret de Mar, amb també quatre quilòmetres de cua.

D'altres vies afectades en menor mesura —amb retencions d'entre 1 i 3 quilòmetres— són l'N-145 a les Valls de Valira, la C-32 a Sitges i a Gavà, l'N-340 al Vendrell i la C-31 a Gualta.

Reforç de Renfe en l'operació sortida: 125.000 places

D'altra banda, Renfe ha programat un dispositiu especial de reforç amb 125.000 places als trens d'Alta Velocitat i Llarga Distància a Catalunya amb motiu de l'operació sortida d'agost. Els trens connecten el Principat amb el centre, el sud i el litoral de llevant de la Península Ibèrica. Del total, més de 12.000 corresponen a places de reforç que s'afegeixen a l'oferta habitual de Renfe, un increment de gairebé el 10%.

La majoria dels reforços es concentren en les línies que enllacen Catalunya amb Madrid, Andalusia i els serveis de Llarga Distància que connecten amb Castelló, València, Alacant i Múrcia.

Pel que fa als serveis Regionals, les línies més demandades són les que comuniquen Barcelona amb la Costa Brava i la Costa Daurada. A més, els viatgers disposen aquests dies del servei de Rodalies per desplaçar-se a les comarques de l'entorn de Barcelona, principalment el Maresme i el Garraf.