Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una dona amb cara de sorpresa en primer pla, i al fons una botiga d'Orange

Salten les alarmes entre els clients d'Orange: si reps aquesta trucada, alerta

Orange ha detectat en els darrers temps que cada vegada més delinqüents es fan passar per operadors de la companyia

Recentment, Orange ha llançat una alerta important. La companyia de telecomunicacions ha detectat un augment significatiu de fraus en els quals es fan passar per representants de la mateixa companyia telefònica. Aquestes estafes telefòniques busquen enganyar els usuaris per obtenir informació personal i financera.

I és que res resulta més atractiu per als delinqüents que aconseguir les nostres dades més sensibles, com ara números de compte bancari o contrasenyes. En aquest sentit, Orange ha subratllat l'importància de no proporcionar cap mena d'informació personal a través del telèfon. I encara menys si no s'està segur de l'identitat de l'interlocutor.

Muntatge amb el logotip d'Orange i de fons una persona amb un mòbil a la mà
Els clients d'Orange denuncien trucades d'operadors fent-se passar per treballadors d'Orange | Orange, Bongkarn Thanyaki

Orange explica com evitar ser víctima d'un frau

Les trucades fraudulentes solen tenir certes característiques que et poden ajudar a identificar-les. Hi ha una urgència excessiva.

Els estafadors solen crear un sentit d'urgència perquè actuïs ràpidament sense pensar. Poden dir-te que el teu compte serà suspès o que has guanyat un premi que has de reclamar immediatament.

Et sol·licitaran detalls de caràcter privat. No obstant això, Orange mai us demanarà informació sensible com contrasenyes, números de compte bancari o dades de targetes de crèdit per telèfon.

La comunicació és mitjançant un número desconegut. Si us criden d'un número que no reconeixeu i la persona a l'altra banda s'identifica com a empleat d'Orange, desconfieu.

Finalment, les ofertes que ofereixen solen ser massa bones per ser veritat: Si us ofereixen descomptes o promocions que semblen massa generoses, és probable que es tracti d'una estafa.

Una botiga d'Orange i al cercle, una cartera amb diners
Per enganyar les víctimes solen oferir tarifes molt competitives | Kiki Nunchi, Europa Press

Les trucades sospitoses fent-se passar per Orange

Si reps una trucada que sospiteu que pot ser fraudulenta, pengeu immediatament: No seguiu la conversa. Com més temps parlis, més informació poden obtenir de tu.

No proporcioneu informació personal. Mai doneu les vostres dades personals o financeres per telèfon si no esteu segurs de la identitat de l'interlocutor. A continuació truca al servei d'atenció al client d'Orange per informar sobre la trucada.

Si és possible, bloqueja el número des del qual vas rebre la trucada per evitar futurs intents d'estafa.

Una persona tecleja al mòbil, i al cercle, un mòbil rebent una trucada d'un desconegut
Les persones grans solen ser les víctimes preferides dels delinqüents | Getty Images, innara's Images

Qui són les possibles víctimes?

Qualsevol client d'Orange pot ser víctima d'aquestes estafes telefòniques. Tot i això, els estafadors solen dirigir-se a persones grans o a aquells que no estan familiaritzats amb les tàctiques de frau. És crucial que tots els clients estiguin informats i alerta per evitar caure en aquestes trampes.